divendres, 12 de novembre del 2010

#música #Amposta #Lira Grup de suport a La Lira

Amposta: Esperant començar la cercavilaAl Facebook hi ha un grup de suport a La Lira Ampostina, anomenat 1000 amics per una Lira Ampostina amb Futur. Les societats musicals privades no passen per un bon moment. Realitzen una tasca important en ciutats com Amposta, portant el nom de la ciutat arreu del món i educant en la música i en valors generació rere generació. La Lira i la Filha, societats que ja van camí de complir 100 anys fan una tasca impagable i, en els temps que corren, per donar un servei de qualitat, necessiten uns ingressos importants que no són tals.

Ara que hi ha la possibilitat de fer un conveni amb l'Ajuntament per tal que les escoles d'ambdues societats passin a ser escoles municipals, ens trobem que l'Ajuntament només donarà el vist-i-plau si les dues societats accepten fer el pas. El Departament d'Educació finançaria les escoles de forma considerable però, la Filha, en el seu dret, no vol signar un conveni així. I l'Ajuntament, perjudicant La Lira, vol exercir de Salomó dient que o tots o ningú.

Malauradament estem en època d'eleccions i uns i altres poden utilitzar el tema per fer la seva guerra. Però, mal servei fan a les societats i a la ciutat impedint que ara que es pot se signi un conveni així. Qui sap si el proper govern tindrà disponibilitat pressupostària per assignar-hi una partida. Ara, que ningú s'atreveixi a criticar-los, que és per motius partidistes...

Si la cosa no s'arregla, si jo tingués la responsabilitat de decidir, no sortiria a tocar a Festes Majors, explicant clarament els motius a la població amb temps.
Creative Commons License + GNU FDL

2 comentaris:

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Manel sobre aquest tema ja he parlat dues vegades. Crec que poca cosa puc afegir, perquè no va més enllà de simples sospites. Però no em negaràs que no dóna que pensar.

escamot321 ha dit...

Manel,primer s'hauria de disposar de tota la informació sobre auqest tema, cosa que per desgràcia no tots la tenim!