dimarts, 30 de novembre del 2010

#música #Lira La Lira haurà d'esperar

Amposta: Esperant començar la cercavilaDissabte passat la banda germana de La Lira, La Fila, va acordar en assemblea no tirar endavant el procés per cedir les instal·lacions per a crear una escola municipal de música i posteriorment concursar per obtenir la gestió d'aquesta. La Lira va acceptar-ho en el seu moment. Tinc entès que en cas de no guanyar el concurs els acords amb Educació deien que les societats es podien fer enrere.

L'Ajuntament d'Amposta, posicionant-se en el tema, opta per no permetre que La Lira tiri endavant el procés per la seva banda, cosa que segons també tinc entès es podia fer d'acord amb les condicions amb Educació. Com explica el president de La Lira, 90.000 euros aquest any no arribaran a La Lira corresponents al curs actual. I l'Ajuntament confia poder arribar en un acord amb el nou departament d'Educació per a un millor finançament de les societats.

Continuo pensant:

  • Que l'Ajuntament hauria d'haver deixat que cada societat triés el seu camí. Al cap i a la fi, cadascuna hauria decidit què era millor per a ella.
  • Que si l'Ajuntament argumentava que l'acord unilateral de La Lira era perjudicial per a la Fila, com es podia dir al mateix temps que no era una bona solució per a La Lira?
  • Que l'Ajuntament no té lligada cap altra via millor de finançament a hores d'ara, i la situació econòmica posa en dubte que s'aconsegueixi.
  • Que si no hagués estat el departament d'Educació del color polític que és fins ara, la cosa hagués canviat i segur que haguéssim tingut, no només acord, si no una gran fotografia dels benefactors.
  • Que cal prendre mesures de protesta.


Creative Commons License + GNU FDL

dilluns, 29 de novembre del 2010

#28N Què ha fet malament el tripartit?

Qui hagi llegit aquest bloc no pot negar que durant les dues legislatures del tripartit, per molt ideològicament afí que me'n pugui sentir, no he deixat d'opinar sobre allò que no m'ha agradat. En aquests anys només una aventura municipalista des de la posició d'independent en una llista del PSC i, com diuen, si no passa res, aquesta i no cap més. La política activa, com professió, no és per a mi. S'ha de combregar amb rodes de molí i sóc una mica rebel en aquest aspecte.

No vull fer memòria en excés però, el tripartit, sobretot el gran derrotat, el PSC i ERC, haurien de fer una bona anàlisi, que a dia d'avui encara no veig. Perquè les culpes resulta que per als socialistes no són pel seguidisme al PSOE sino de la cojuntura econòmica i altres factors que res no tenen a veure amb no plantar cara al PSOE en qüestions de país. De fet, semblarà que el fet que PSC i ERC reneguessin durant la campanya del tripartit, no hagi tingut res a veure tampoc. S'han desprestigiat ells mateixos durant la campanya i, a més, durant aquests anys, malgrat que estava clar que no anaven en el sentit esperat, ells continuaven amb la seva.

Durant aquest temps m'he topat amb militants -no sé si no qualificar-los de fanàtics- amb qui he discrepat i m'han sortit amb consignes de partit i qui fins i tot han declinat debats, queixant-se que em feia pesat. Ja ho teniu. Al final resulta que potser jo no estava tan equivocat de la mala política que heu fet, caient en la incoherència. No vull dir que no s'hagin fet coses bones, perquè se n'han fet, i moltes, sobretot en polítiques socials. Però, la incoherència s'acaba pagant, sobretot la incoherència que en temps de crisi comporta rascar-se la butxaca a disgust.


Creative Commons License + GNU FDL

diumenge, 28 de novembre del 2010

#diariara #28N ARA, un nou diari

Diari Ara, número 1Avui tenim un nou diari en paper al carrer, una aposta arriscada en els temps que corren. Després d'una intensa campanya publicitària i d'una intensa activitat a la xarxa arriba a les nostres mans el diari ARA. Avui, amb un gruix considerable. L'haurem de llegir en calma. D'entrada, bona pinta, informació i opinió, que em recorda El Punt/L'Avui i La Vanguardia. Bona sort en aquest camí.

Creative Commons License + GNU FDL

dissabte, 27 de novembre del 2010

#crisi #salut Baixes laborals, i això ho legisla un govern del PSOE

Llegeixo que s'ha publicat al BOE, amb data 22 de novembre que a partir d'ara les altes mèdiques durant una baixa les podrà donar un inspector mèdic, sense atendre ni les raons el metge de Primària ni les raons dels metges del servei públic de salut. No sé com afecta això a Catalunya però, em sembla un gran pas enrere, com s'explica a la notícia. Les baixes, sotmeses a un criteri econòmic i el criteri mèdic passaria a segon terme. D'escàndol.

Creative Commons License + GNU FDL

divendres, 26 de novembre del 2010

#28N #eleccions2010 A qui votar?

Som divendres. Diumenge se celebren les eleccions al Parlament de Catalunya. La "gran festa de la Democràcia", en diuen tots, malgrat que durant la legislatura la maltracten sense miraments. A hores d'ara se suposa que un sap qui votarà. Però, no ho tinc gaire clar.

CiU amb tota probabilitat serà la força guanyadora però, no em convencen. Massa cares conegudes. Mas, Madí,... Han protagonitzat un entern combat contra el tripartit, des del primer dia. Han escenificat la primera retallada de l'Estatut, de les dues que ha patit.

El PSC, un partit doblegat a la voluntat de Madrid, amb un departament d'Educació que ha optat per fer bona la cantarella que els professors tenen massa vacances, que no foten ni brot, que ha posat en marxa un programa TIC apartat de la política clara de programari lliure, amb uns ordinadors poc adequats per a un ús habitual,... Amb un departament de Salut que aposta pel copagament. Amb retallades als treballadors públics. Amb una no negació a interconnectar l'Ebre o el Segre amb el Llobregat.

ERC, que han basat el seu programa bàsicament a parlar d'independència i a parlar de gent valenta, com si altres no fossin valents sent d'altres partits.

ICV, una força que ha fet una campanya discreta, explicant-se bé però, que arrossega perles com els 80 km/h a les entrades a Barcelona, els problemes d'aldarulls a Barcelona o la incomprensible proposta d'interconnexió del CAT amb la xarxa ATLL. Un bon candidat, una acció de govern discutible.

Opcions independentistes? Que voleu que us digui. Si no és ERC, Reagrupament i SI no em semblen opcions vàlides. D'una banda, semblen bàsicament rebotats d'ERC, sobretot SI, amb un segon d'abord que sembla haver optat per aquest nou partit ja que no va poder guanyar les eleccions a la cúpula d'ERC. O amb un cap de llista que ha tingut un final de mandat al Barça que ha fet una mica de pena, no en l'esportiu però, sí en l'aspecte institucional i d'imatge en general.

Del PP millor no parlar-ne. Que el seu eslògan sigui sobre la immigració, com el de PxC, denota què els preocupa realment. Esgarrapar vots a la dreta, ja que a l'esquerra els tenen perduts. Vénen a Catalunya els dirigents madrilenys que menteixen dient que a Catalunya es persegueix el castellà, i ens ofereixen un recital en llengua catalana. Pobrets els provincians, si és fàcil de contentar-los...

El dubte el tinc entre: ERC, ICV, en blanc o, fins i tot, no anar a votar. Ja veurem.

Creative Commons License + GNU FDL

dijous, 25 de novembre del 2010

#28N #eleccions2010 #aigua ERC també a favor dels transvasaments

Avui dia ja ni ERC, ni ICV, ni PSC no poden parlar d'estar contra els transvasaments. Tampoc CiU. L'hemeroteca pot posar en evidència qualsevol dels partits. Per si algun es pensava salvar-se, podem llegir a La Marfanta que ERC, juntament amb CiU i Ciutadans, no tanca la porta a enviar aigua del Segre a Barcelona, una interconnexió. ERC, que també es manifesta contra els transvasaments, que es manifesta contra transvasaments del Segre, no hi tanca la porta? Avui, casualitat o no, també es pot llegir a l'Heraldo que l'ACA ha autoritzat l'abastiment amb el Segarra-Garrigues de poblacions de les conques internes de Catalunya. Un minitransvasament que se suma al del CAT.

Ja no és estar d'acord o no amb el transvasament si no la coherència amb allò que han dit i que han utilitzat per treure'n rèdit polític, allò que han utilitzat per desacreditar CiU i PP.

Creative Commons License + GNU FDL

dimarts, 23 de novembre del 2010

#28N #eleccions2010 Debat íntegre de candidats a les eleccions

Avui pot o no fer-se el cara a cara entre Mas i Montilla. La Junta Electoral Central (JEC) decidirà. Diumenge ja vam tenir el debat, que no vaig seguir en directe, entre els candidats dels partits que tenen representació parlamentària. Avui hi ha qui s'estripa els vestits perquè hi ha un debat cara a cara -amb el qual no estic d'acord-. Alícia Sánchez Camacho (PP) no ho veu bé perquè es fa en una televisió pública, tot i que potser en una privada ja no tindria problema, o almenys es pot deduir si pensem que Rajoy i Zapatero sí que han fet sengles debats cara a cara quan ha tocat. ERC vol impedir el cara a cara, suposo que per allò del bipartidisme al qual ens volen abocar els principals partits i voluntàriament o no, els mitjans de comunicació. Ara bé, com ahir comentava Vicent Partal al Twitter (@vpartal), els participants en el debat de diumenge no es van queixar que els partits sense representació parlamentària no hi fossin presents.

I és que si volem defensar que tots puguin explicar-se en igualtat de condicions, la cosa s'ha de dur fins les darreres conseqüències. Sí, un debat amb tants candidats seria una olla de grills però, com que la llei electoral que tenim no té dues voltes per fer un primer cribratge ni res semblant, seria la forma més justa i més democràtica de fer que totes les opcions puguin explicar-se.


Creative Commons License + GNU FDL

dissabte, 20 de novembre del 2010

#28N Ser o no a la mesa electoral

Fa poc coneixíem que en el sorteig de les meses electorals al bisbe de Tortosa li havia tocat presidir-ne una el proper dia 28 de novembre. Però, el bisbe ha al·legat que havia de fer confirmacions i se li ha concedit la petició de no haver de ser a la mesa electoral.

Com cristià penso que el bisbe de podria haver canviat el dia de la Confirmació i donar exemple complint amb una obligació ciutadana, com és participar en una mesa electoral quan et toca. El problema per a mi no és que li hagin concedit no haver de ser a la mesa, perquè si li han concedit és perquè complia les condicions. El problema és que pensava que el bisbe no demanaria mai no haver d'anar a la mesa el dia 28.

Creative Commons License + GNU FDL

dijous, 18 de novembre del 2010

#música #LaLira Santa Cecília 2010

Divendres 19 de novembre a les 22:3'h tenim la cita anual amb la música, amb la celebració de Santa Cecília. Aquest any La Lira presenta un concert basat en musicals, pel·lícules i sèries de televisió, un espectacle audiovisual que de ben segur us farà passar una bona estona si hi assistiu. Els musicals My Fair Lady, Man of La Mancha, Chess, una selecció de sèries de temes de televisió i una selecció de temes  pel·lícules molt conegudes, conformen el programa de la nit.


Creative Commons License + GNU FDL

dimecres, 17 de novembre del 2010

#política #28N #netneutrality PSOE, CiU i els partits de l'Entesa, contra la neutralitat de la xarxa

Al Senat s'ha votat una iniciativa parlamentària presentada pel PP per garantir legislativament la neutralitat a la xarxa per parts de les operadores de telecomunicacions. Una iniciativa que crec que és positiva, independentment que vingui del PP però, que no ha tirat endavant. El PSOE, CiU, PNB, CC i els senadors de l'Entesa hi han votat en contra. Ignorància, pressió de les operadores, disciplina de vot? No ho sé però, amb els polítics que tenim, que només saben que la xarxa existeix quan vénen eleccions, la Societat de la Informació si avança serà gràcies als usuaris i no a ells.

Creative Commons License + GNU FDL

dilluns, 15 de novembre del 2010

#Amposta #incivisme Caca humana del mercat de dimarts

Amposta: Caca humana, residu del mercat dels dimartsDe tant en tant escric sobre el mercat al carrer que se realitza els dimarts a Amposta. Els veïns del lloc on es realitza pateixen les conseqüències de l'alta concentració de persones i vehicles durant tot el matí. El carrer de mons pares, per exemple, adjacent al mercat, acostuma a ser un carrer amb vehicles mal aparcats, ocupant guals i de vegades ocupant l'ample del carrer, fent un tap.

Però, no només això, i tampoc no és el primer cop que ho escric. Algun "paradista" quan té necessitats les fa al carrer i hi deixa el record. No és el primer cop que es troben algú pixant a la porta de casa, i que encara es queixa que li cridin l'atenció. La imatge adjunta mostra una caca humana del passat dimarts, 9 de novembre, la qual ahir diumenge, 14 de novembre, encara era a la vorera, al carrer Migdia -per si algú té problemes per ubicar-la i treure-la d'allí-. Els carrers del mercat es netegen dimarts a la tarda però, els carrers adjacents sempre queden amb algun residu com llaunes, plàstics, i altres, i com aquest cop i és el segon, amb una bona pasterada. Algú hi posarà remei?

Creative Commons License + GNU FDL

diumenge, 14 de novembre del 2010

Entrevista trampa a La Noria

Els dissabte s ala nit a Tele 5 fan el programa La Noria, que presenta Jordi González. El programa no és que sigui un gran programa però, per passar l'estona i per seguir alguns debats, no està malament. Em sobren entrevistes a famosos i el desordre i veu alta als debats però, la idea no és dolenta. De fet, no deixa de ser un "Moros y crisitianos" actualitzat -en aquell també hi havia desordre, també-.

A banda d'un documental sobre Catalunya i la visita del Papa, un altre cop tema sobre Catalunya, com si tot fossin problemes a casa nostra, van fer una entrevista a una periodista esdevinguda famosa, Beatriz Trapote, que presentava un llibre sobre sexe. Tele 5 portava tot el dia anunciant l'entrevista i el llibre per captar els espectadors. L'entrevista però, va ser una trampa. Van anar collant la noia a partir d'un moment en què li van treure un llibre de feia 5 anys que era bàsicament el mateix que el presentat, tot i que aquest tenia alguna cosa més, i el signava una altra autora. A partir d'aquí va haver un escarni públic de la noia fins que aquesta va marxar del plató. I el presentador encara es queixava que en aquestes alçades encara els prenien el pèl. Si a un li prenen el pèl, no anuncia l'entrevista amb tantes ganes i al mateix temps es prepara arguments per deixar en evidència l'entrevistada.

Sentia vergonya aliena i indignació. La noia presenta un llibre que probablement no ha escrit. Peca d'ingènua? Peca de no dir que només presta el seu nom per captar lectors? Ana Rosa Quintana va fer pitjor, perquè va presentar un llibre escrit per un altre i que contenia fragments de llibre d'una autora,  coneguda i encara falta qui li posi les galtes roiges en un plató.

En la seva línia Tele 5 va muntar un pollastre, va humiliar una persona públicament, penso que amb mala fe, perquè ja sabien que el llibre no era original abans de fer l'entrevista, i la gent aplaudint. No és gaire diferent dels programes que ocupen gran part de la seva graella diària, on tertulians que no són persones de prestigi reconegut ni res de res, poden dir el que els sembla, insultar, insultar-se, menysprear persones,  llençar rumors que poden fer molt de mal, amb els aplaudiments del poble, com a l'antiga Roma. Així anem.

Creative Commons License + GNU FDL

dissabte, 13 de novembre del 2010

#28N #eleccions2010 #campanya La vida de Monti

En primer lloc, no vull fer propaganda electoral. Vull simplement reconèixer per un cop, per un sol cop, el PSC ha fet un video electoral que m'ha fet gràcia, que m'ha agradat. Avui he vist el video a la tele i he pensat, ep! què fan posant La vida de Brian? (Monty Python). Però, de seguida he vist que no, que era un video del PSC. Original.

A sota teniu el tall on els revolucionaris que conspiren contra els romans comencen a discutir sobre què han fet de bo els romans per ells. A cada afirmació que no han fet res se sent una veu que esmenta una cosa. El vi, les clavegueres,... De la mateixa manera, el segon video, el del PSC, va enumerant obres del govern mentres els portaveus de la reunió exerceixen de crítics amb el govern.




Creative Commons License + GNU FDL

divendres, 12 de novembre del 2010

#música #Amposta #Lira Grup de suport a La Lira

Amposta: Esperant començar la cercavilaAl Facebook hi ha un grup de suport a La Lira Ampostina, anomenat 1000 amics per una Lira Ampostina amb Futur. Les societats musicals privades no passen per un bon moment. Realitzen una tasca important en ciutats com Amposta, portant el nom de la ciutat arreu del món i educant en la música i en valors generació rere generació. La Lira i la Filha, societats que ja van camí de complir 100 anys fan una tasca impagable i, en els temps que corren, per donar un servei de qualitat, necessiten uns ingressos importants que no són tals.

Ara que hi ha la possibilitat de fer un conveni amb l'Ajuntament per tal que les escoles d'ambdues societats passin a ser escoles municipals, ens trobem que l'Ajuntament només donarà el vist-i-plau si les dues societats accepten fer el pas. El Departament d'Educació finançaria les escoles de forma considerable però, la Filha, en el seu dret, no vol signar un conveni així. I l'Ajuntament, perjudicant La Lira, vol exercir de Salomó dient que o tots o ningú.

Malauradament estem en època d'eleccions i uns i altres poden utilitzar el tema per fer la seva guerra. Però, mal servei fan a les societats i a la ciutat impedint que ara que es pot se signi un conveni així. Qui sap si el proper govern tindrà disponibilitat pressupostària per assignar-hi una partida. Ara, que ningú s'atreveixi a criticar-los, que és per motius partidistes...

Si la cosa no s'arregla, si jo tingués la responsabilitat de decidir, no sortiria a tocar a Festes Majors, explicant clarament els motius a la població amb temps.
Creative Commons License + GNU FDL

#Sàhara #Marroc El Sàhara Occidental

Espanya no s'ha ficat mai gaire en el tema del Sàhara. I és una llàstima i una vergonya. La situació que s'està vivint aquests dies i el govern espanyol sense aixecar la veu és una mostra. De fet, cap govern no ha aixecat gaire la veu. Serà que no hi ha petroli, serà que no interessa per cap altre motiu. És el cinisme dels governs quan intervenen en uns conflictes i en altres no, com passa també en altres llocs d'Àfrica, on mor gent en conflictes armats, on continuen havent dictadors i no es fan esforços suficients per canviar les coses.

Creative Commons License + GNU FDL

#28N #eleccions2010 #campanya Comença la campanya

Comencen 15 dies de propaganda electoral. Encara més, si algú s'atreveix a dir que tècnicament els partits no estaven en campanya des de fa temps, fins i tot des d'abans de convocar-se les eleccions. La veritat és que encara no sé a qui votar. Serà perquè s'ajunten moltes coses:


  • CiU: No em desperta confiança. Artur Mas i altres cares visibles no han mostrat durant els anys que porten a l'oposició ser fiables -tema Estatut, per exemple-, són alguns dels caps visibles dels governs Pujol -PHN-, i han fet una oposició de mal perdre, contra el sistema electoral que és, no el que voldrien.
  • PSC: Què he de dir? No ha plantat cara al PSOE no moments importants. El conseller Maragall ha posat en marxa uns canvis més que discutibles en el sector educatiu. Salut està parlant molt de concertar els serveis sanitaris, cosa que convidaria a cercar-se una mútua privada si ja has de fer com si la tinguessis.
  • ERC: No han fet tant soroll com en temps de Pasqual Maragall, és cert. No recordo casos concrets ara mateix, excepte el tema de potenciar el turisme ebrenc amb la figura de Cabrera, un sanguinari per molt històric que sigui. La Vegueria de l'Ebre, tan venuda com un fet, no serà, de moment. I el posicionament sobre els bous, incoherent.
  • ICV: Ha tingut el pes del Dep. d'Interior a sobre. Ha patit un desgast d'imatge arran dels diferents episodis de violència a Barcelona i de l'actuació dels mossos. També la limitació de velocitat a 80 km/h a les entrades de Barcelona (des de Castelldefels, per exemple), els ha posat en el punt de mira. I l'intent de transvasar l'Ebre a Barcelona, no ho oblidem.
  • Resta de partits: No n'opino.

El tripartit ha fet coses malament, és cert. Una reforma educativa que penso que és pèssima, una trajectòria erràtica en el camp del programari lliure. Una rebaixa del sou dels funcionaris mai prou contestada. Ajudes excessives al sector de l'automòbil. Poca pressió a Madrid en temes importants... Però, tampoc no ens enganyem. No vindran ara a fer-nos creure que aquesta cantarella de tota una legislatura etiquetant des del principi aquest com un mal govern, ha de ser realment certa. S'han fet coses, s'ha fet obra pública, s'ha intentat crear places públiques per cobrir necessitats que existien però, que no s'acabaven de reflectir en plantilles, ...

Bona campanya i que guanyi qui més s'ho mereixi. Ara bé, que d'un cop per tots, qui no governi accepti que el sistema electoral que tenim es basa en majoria d'escons, no en cap altra cosa, i que si dues o més forces sumen prou escons, tenen dret de formar govern. La resta de posicionaments és una manipulació de conceptes inadmissible.

Els pobres mortals el dia després continuarem llevant-nos aviat per anar a treballar i seguir amb la nostra rutina diària, mentres probablement haguem de seguir dia i nit les negociacions per formar majories i poder governar, una postcampanya que en funció de la necessitat de vots, pot ser més o menys llarga.


Creative Commons License + GNU FDL

dijous, 11 de novembre del 2010

#28N #eleccions2010 #immigració El PP, la llengua i els immigrants

El PP de Catalunya recupera la idea del contracte d'immigració que va proposar Rajoy en el passat. Com si no fos ja una obligació, proposa que els immigrants compleixin les lleis espanyoles. No vull entrar en el debat sobre les propostes del PP, perquè tinc molt clar que forma part de la seva línia argumental el debat sobre la immigració. Ara bé, és curiós que el contracte que proposa Alícia Sánchez-Camacho vulgui que els immigrants no comunitaris tinguin l'obligació de les llengües oficials, quan el mateix PP només vol que l'obligació per als Espanyols, sigui la de conèixer el castellà. Incongruències del PP que mostren fins quin punt defensen allò que creuen.


Creative Commons License + GNU FDL

#28N #Tortosa #franquisme Un debat mort?

Monument franquista de la Batalla de l'EbreSegons l'alcalde de Tortosa el debat sobre el monument franquista enmig del riu és un debat mort, un debat que no interessa, i que la majoria de tortosins no volen treure'l d'allí. Fóra bo saber amb xifres a la mà si això és així, cosa que només es pot saber consultant la població. Malauradament qui governa sovint quan vol esquivar un debat utilitza l'"això no toca" o fa extrapolacions que li van bé per fer-ho. El monument franquista al riu, així o reinterpretat continuarà sent un monument immens de qui va guanyar la Batalla de l'Ebre, un símbol de la victòria, res més. És com voler convertir el Valle de los Caídos en una altra cosa que  no sigui un símbol de la dictadura i mausoleu de Franco.

Ahir, a més, La Marfanta recordava que l'any 2005 Ferran Bel no s'oposava a la retirada del monument. Tirant de l'hemeroteca ens explica com El Punt publicava el març del 2005 que l'alcalde d'aleshores, Joan Sabaté, va proposar la retirada del monument i la instal·lació d'una passarel·la per a vianants, i va tenir el suport tàcit de l'actual alcalde. A més, segons Sabaté el fet que el monument estigués catalogat no impedia retirar-lo. Una de les argumentacions de l'actual govern tortosí apunta al passat i aquest passat mostra que ells mateixos no són coherents amb el seu posicionament anterior.

Creative Commons License + GNU FDL

dimecres, 10 de novembre del 2010

#28N #eleccions2010 Els blocs electorals

Arriben eleccions i tornarem a veure com els professionals dels mitjans de comunicació públics protesten pels blocs d'informació electoral, dins dels informatius, els quals no es regeixen per criteris periodístics si no per quota dels diferents partits. El Col·legi de Periodistes ha fet un manifest al qual hom es pot adherir per mostrar el rebuig envers aquesta imposició informativa en campanya electoral.

Els blocs d'informació electoral, si no donen la mateixa quantitat de temps a cada partit no deixen de ser una forma d'afavorir als partits que ja tenen representació. S'hauria de partir de zero en cada campanya, per oferir realment l'oportunitat a tots els partits de presentar les seves propostes. Tot i això, dins d'un informatiu els blocs electorals no tenen sentit perquè el seu contingut està esbiaixat i s'aparta de la informació pròpiament dita. Per alguna cosa hi ha els espais gratuïts de propaganda electoral, tot i que potser ja tenen assumit que ningú se'ls mira. A més, si els partits es limitessin a fer campanya els 15 dies establerts seria una altra cosa però, la precampanya i la pre-precampanya serveixen per saturar l'electorat amb la petició del vot encoberta. Dic jo que de temps i espai per explicar-se en tenen de sobres.

Creative Commons License + GNU FDL

dimarts, 9 de novembre del 2010

#Tortosa #franquisme #política #28N El monument i les raons de CiU

L'Ebre a TortosaSí, és lògic pensar que hi ha eleccions i que per això es presenta una moció sobre el monument franquista de Tortosa. Però, no és argument per dir que no s'està d'acord amb la proposta de treure'l del riu, igual que no ho és dir que governs anteriors, d'esquerres, no se n'han preocupat. És tirar pilotes fora. I no és que no es tingui raó quan es critiquen partits que fins ara no han mogut un dit, o que fins i tot han donat el vist-i-plau per catalogar el monument.

Però, de la mateixa manera que es donen aquests arguments, que fugen de centrar-se en la llei de la Memòria Històrica, altres poden pensar i argumentar que CiU no vol aprovar una proposta així per no perdre vots en favor del PP a la capital del Baix Ebre. No entenc que sempre hi ha, governi qui governi, una cleca que aplaudeix fanàticament, com es pot escoltar al final de l'argumentació de la regidora Meritxell Roigé. No es plantegen ni per un moment que és incoherent treure l'estelada quan convé, utilitzar Companys i Catalunya quan convé, i després dir que com a molt el monument franquista s'hauria de reinterpretar? El monument és el que és, no es pot desconsagrar com si fos una església. I fer per fer podrien fer una cosa útil si canvien d'opinió.

Ah, CiU també pensa en clau electoral, malgrat que només apunti els altres de fer-ho.


Creative Commons License + GNU FDL

dilluns, 8 de novembre del 2010

CiU i les autopistes... de Madrid

El diputat d'ERC Joan Tardà escriu al seu bloc sobre la situació econòmica de les autopistes de peatge de Madrid. Convergència i Unió va incloure una esmena als Pressupostos Generals de l'Estat per ajudar les empreses concessionàries per la caiguda d'ingressos dels peatges si aquests baixen del 80% dels estimats. Això, segons s'explica, ajuda les concessionàries de les autopistes radials que arriben a Madrid.

A Catalunya tenim autopistes de peatge que no ens treurem de damunt, en part gràcies als governs de CiU que van anar prorrogant concessions. Les autovies han arribat més tard i la que ha de permetre anar de França al País Valencià, l'A7, no ha cobert ni la meitat del territori, centrant-se en Port Aventura i rodalies primer i arribant fins l'Hospitalet de l'Infant actualment. No se sap quan tindrem l'A7 a l'Ebre encara. En canvi, hem de veure com s'ajuden les concessionàries de Madrid, com si fos culpa de tot Espanya que una empresa hagi calculat malament els seus beneficis?

Una esmena molt il·lustrativa.

Creative Commons License + GNU FDL

divendres, 5 de novembre del 2010

#xarxessocials #Ebre El monument franquista de Tortosa, portada de Menéame

Avui a la portada de l'agregador social Menéame ha aparegut un enllaç a la notícia de la propera votació al ple de l'Ajuntament de Tortosa sobre el futur del monument franquista de dins del riu.

El titular destaca que CiU impedirà que es retiri el monument. I així sembla que serà, si no és que el grup d'ERC de Tortosa no torna a fer seguidisme al grup de CiU.

Penso que sí, que el millor seria que el monument no hi fos però, no comparteixo, en absolut, propostes de substituir el monument per un altre monument. Que facin alguna cosa útil, com recuperar d'alguna manera, l'antic pont de la Cinta, per facilitar el flux de persones entre banda i banda del riu. Ciutats com Tortosa haurien de mirar més Girona, la qual destaca, entre altres coses pels nombrosos ponts que conviden a viure al costat de l'Onyar.

També penso que, encara que l'alcalde tortosí s'escudi en què ara no ha canviat res des de la darrera votació sobre el tema, com alcalde ha de fer complir la llei i si aquesta diu que el monument ha de treure's d'allí, ho ha de fer, sí o sí.

Creative Commons License + GNU FDL

dijous, 4 de novembre del 2010

#feina Feina a Tortosa

Des de que m'hi vaig inscriure que no recordo haver-me donat de baixa d'Infojobs. De tant en tant, molt de tant en tant, veig ofertes de feina d'informàtic a les nostres terres. Val a dir que l'any 2005 vaig poder tornar de Barcelona a Amposta gràcies a una oferta d'aquest portal.

Les ofertes de feina situades al nostre territori però, no sempre són gaire atractives o no sempre semblen prou serioses. És el cas d'aquest dimecres, que m'he trobat una oferta de feina a Tortosa. Es descriu com un lloc de programador d'aplicacions, demanant una formació mínima d'enginyer tècnic en Informàtica i desitjable enginyer en Informàtica (l'adjectiu "superior" s'utilitza en castellà, no en català). L'experiència requerida és de 5 anys en el desenvolupament d'aplicacions web. Les tasques descrites són les típiques d'un informàtic que ho fa tot o quasi tot, és a dir, un equip mínim de persones. Els coneixements específics demanats tampoc són poca cosa. Això sí, tot orientat a Microsoft -malameeeent-.

La part millor, un sou entre 15.000 i 18.000 euros, més objectius.

Un es queda parat de com es pot tenir la cara de posar una oferta de feina així. No pel sou en sí si no perquè el sou i els requeriments no estan equilibrats. No pots demanar un enginyer, amb tanta experiència i coneixements específics i oferir-li això. No, si no és que tens en ment que la crisi et facilitarà la tasca, que trobaràs gent desesperada que acceptarà sense pensar-s'ho.

No sé què faria si cerqués feina i em trobés amb això però, continuaria pensant que l'oferta no és equilibrada. Si vols pagar un sou de tècnic superior no demanis enginyers, simplement.

Creative Commons License + GNU FDL

#educació El director de centre educatiu

Els directors dels centres educatius tenen ja consideració d'autoritat pública gràcies al decret de la Generalitat de Catalunya que, a més, els dóna el poder de proposar la quantitat de professorat que necessita el centre, imposar sancions lleus i seleccionar directament professors de la borsa d'interins. Això és d'una banda, positiu però, de l'altra, desperta certa desconfiança. La capacitat de decidir qui de la borsa d'interins passa a incorporar-se a la plantilla de professorat del centre és una mesura que, potser semblant a la d'ara, en què un centre podia "reclamar" una persona substituta en comptes de seguir el procés de nomenament per ordre de borsa, em desperta cert grau de desconfiança. Som persones i tenen estira i arronsa. Dins del sector públic les topades personals poden tenir conseqüències pitjors que en el privat. I si la topada personal la tens amb el director, tens una creu per sempre. La injusta objectivitat de la borsa crec que és més justa que la subjectivitat que com humans sempre tenim.

Creative Commons License + GNU FDL

dilluns, 1 de novembre del 2010

#Amposta Centre cívic d'Amposta al Facebook

Amposta: Antic col·legi de "les Monges"Fa un temps es va conèixer la proposta de fer a l'antic col·legi de Les Monges un centre cívic per a la ciutat d'Amposta. La Federació d'Associacions de Veïns demana que es converteixi en la seu de les entitats de la ciutat. Seria també una forma de no veure un edifici amb tanta història -la part del convent, almenys- substituït per un altre bloc de pisos o convertit en runes. De moment, la crisi del totxo no sembla que faci que allí es converteixi res.

La Federació de Veïns al Facebook ha creat una pàgina a Facebook amb el nom de Centre Cívic Amposta, on es poden veure imatges de l'estat actual del convent i col·legi.

Creative Commons License + GNU FDL