divendres, 13 de maig del 2011

#Blogger ha estat hores fora de servei

Avui el servei de blocs Blogger ha estat gran part del dia fora de servei. Ahir va tenir un funcionament irregular. Tot sembla que fou causat per una actualització del programari feta dimecres que donava problemes i aleshores han hagut de desfer els canvis, cosa que ha implicat desfer canvis a la base de dades i al codi, per després recuperar les dades posteriors a l'actualització causant dels problemes.

El web Down Right Now mostrava gràficament l'estat de Blogger, on es veia aquest migdia que feia més de 12 hores de la posada fora de servei. L'usuari de Blogger a Twitter ha informat durant el dia de l'evolució de la restauració de l'estat previ a l'actualització fallida.

Com han avisat, s'eliminarien alguns apunts, els escrits entre dimecres i dijous, per tornar-se a restaurar després. I així ha estat.

Ara bé, això no treu que un cop més hem de ser conscients que:

  1. Blogger és un servei proporcionat per una empresa que és als EUA i que és gratuït. Les garanties sobre el seu funcionament, sobre el seu rendiment i sobre la pèrdua de dades, són relatives. Cal ser-ne conscients.
  2. Blogger proporciona un mecanisme d'exportació del bloc en format Atom per tal de poder-lo importar en un altre lloc o restaurar-lo en cas de pèrdua de dades. De tant en tant una còpia del bloc pot evitar-nos moments de tensió en dies com el d'avui.
He de dir que no sé per què però, confiava que si Google afirmava que es restaurarien els apunts eliminats avui durant la tornada enrere, així seria. I així ha estat. És bo reconèixer la feina ben feta. En el nostre dia a dia ens trobem en molts casos de servei que fallen i que no tenen unes garanties de restauració com aquestes.


Creative Commons License + GNU FDL