dijous, 5 de maig del 2011

Motius per no votar CiU: la Ciutat Digital #ebremunicipals2011 #municipals2011

Un dels projectes que representava una oportunitat per situar Amposta com referència d'implantació de les TIC va ser el projecte Ciutat Digital. El projecte, ara ja finalitzat, ha tingut, des del meu punt de vista, un resultat no satisfactori. I això no vol dir que no hagi donat alguns resultats, si no que aquests crec que no han estat a l'alçada de les circumstàncies. He de dir que la bona sintonia que he tingut amb el regidor de Noves Tecnologies, em fa escriure això una mica a contracor però, penso que no pel regidor si no pel propi equip de govern, el projecte ha tingut el resultat que ha tingut.

Les característiques del projecte Ciutat Digital per a Amposta aprovades i publicades al BOE es poden consultar al mateix web del projecte (BOE 016, 19/01/2004).

He fet un resum de les tres xarxes o comunitats que composen el projecte. De fet són documents que vaig elaborar ja fa uns mesos i que pràcticament no he modificat. Demano disculpes si hi ha errors i gustosament faré les correccions necessàries si s'escau. Els document són aquests:

A banda dels documents, cal recordar la decepció amb la xarxa Wimax municipal. Si bé aquesta no formava part de la Ciutat Digital, se'ns va vendre en vàries ocasions com una conseqüència del projecte, al final no va reeixir i ens vam quedar sense la xarxa sense fils d'alta capacitat. Tenim punts sense fils en edificis públics però, no és això. El problema, després de molt de temps d'espera, sembla que era legal però, s'havia de suposar que abans de desenvolupar un projecte els temes legals s'han de tenir en compte.

Faltaria aquí opinar sobre altres parts del projecte, tot i que no vull entrar en molt de detall, entre altres coses perquè no disposo del temps ni de tota la informació. A més, no tot s'ha fet malament però, la idea és que el que s'ha fet s'ha quedat curt i a més, en molts casos no ha tingut una dinamització que ho faci útil o atractiu.


Creative Commons License + GNU FDL