dijous, 20 de juliol del 2006

Antisemitisme

La data de l'11-M quedarà marcada per als espanyols per la matança terrorista a Madrid, igual que l'11-S per als nord-americans, el 7-J per als anglesos i l'11-J per als indis, i totes juntes per al món sencer. Tothom recorda la tragèdia d'Hipercor a Barcelona, o la de la caserna de Vic. Qui la va viure, aquests dies ha rememorat la Guerra Civil Espanyola. Tot plegat, fets que, per una causa o una altra, tots fruit de la violència, han generat morts civils, entre ells nens i nenes. Això justament es pot continuar veient quan pràcticament cada dia hi ha un atemptat a l'Iraq, després de la invasió dels EUA, o moren palestins o libanesos a mans dels soldats israelians, o israelians a mans de terroristes.

Aquests dies estem veient un enfrontament entre terroristes libanesos i l'exèrcit d'Israel. Atacs que impliquen civils i que causen morts d'innocents. Israel amb la seva força, està atacant de forma desmesurada el Líban. I ens n'hem assabentat en part, gràcies als periodistes i als ciutadans estrangers que han hagut de marxar com han pogut.

El règim franquista, a qui alguns no volen condemnar, tenia jueus i massons en el punt de mira, el "contubernio judeo-masónico". Ara, qui ho anava a dir, el PP, qui té dins de les seves files antics franquistes, s'ha convertit en un ferm defensor d'Israel i titlla d'antisemita aquell qui s'atreveixi a criticar la seva particular forma de defensar-se. Afegim-ho doncs, a la nova tàctica del PP, de comparar amb el nazisme tot allò que no pot combatre amb altres arguments.

Malauradament, el PP veu el posicionament del govern espanyol reclamant la fi de l'abús de força d'Israel, un motiu de desgast al govern. No s'explica sinó, que hagin sortit amb el qualificatiu d'antisemita cap al president del govern espanyol. No s'explica que sempre uns estiguin recolzant justament el contrari que recolzen els altres. I menys en temes on hi ha en joc la vida de persones.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El Gobierno español puede reclamar el fin de las acciones de Israel en Líbano. Cosa legítima y que nadie puede criticar. El problema es cuando al Presidente le colocan el palestino y posa para la foto. Sí, es un pañuelo. Sí, se lo colocaron... y todas las explicaciones que el PSOE ha dado, pero lo cierto es que como Presidente, el pañuelo tiene una implicaciones enormes en un momento de crisis y después de pedir el fin de las acciones militares israleís en un mitin.

Un gran error que quizá sea de las pocas críticas del PP que están en orden con la realidad.

Unknown ha dit...

Tens raó. Zapatero es va equivocar. Ja ho ha fet algunes vegades. I sempre hi ha algun que no pensa que posar-li el mocador palestí causaria un enrenou considerable.

Però, lo que no és de llibre és que avui dia el govern d'Israel no pot ser criticat, sota perill de ser titllat d'antisemita.