dilluns, 31 de juliol del 2006

Tripartit a Amposta?


LA MARFANTA parla d'un possible tripartit PSC-ERC-ICV a Amposta a les properes municipals. Els socialistes tenen uns càlculs optimistes sobre el manteniment dels votants de les passades municipals, amb una baixada considerable de CiU, cosa que facilitaria un govern municipal a tres.

No sé realment si això és tan clar, vist el desgast que podria haver provocat sobre el PSC algun dels temes durant la legislatura, com la polèmica generada al voltant del regidor Daniel Rius.

De CiU, el fet que Joan Ma. Roig plegui és un punt negatiu però, no s'ha de perdre de vista que: 1) Amposta és la Capital de la Cultura Catalana 2006; 2) Amposta és Ciutat Digital; 3) a més, alguns projectes estaran enllestits o en plena execució durant el que queda de legislatura. És possible que Manel Ferré es vegi beneficiat per la situació positiva en la qual es troba la ciutat.

Esquerra té de bo que no s'ha vist desgastada igual que el PSC, tot i que ha practicat una oposició de deixar fer, fent més costat a CiU que no pas als socialistes, i sortint ara, a final de legislatura, la seva cara més dura contra el consistori, cosa comprensible però, que no els deixa en massa bon lloc.

Segons LA MARFANTA, ICV podria tornar a tenir regidor/s. Veurem, si es confirma que tindran llista electoral, i qui la forma.