dijous, 27 de juliol del 2006

El bloc del president i el seu alternatiu


El secretari de comunicació del Partit Popular de Catalunya, Daniel Sirera, ha posat en marxa el bloc alternatiu del president de la Generalitat, en contraposició al bloc oficial, fet amb programari lliure però, que ha costat 21.000 euros. Personalment penso que són molts d'euros per a un bloc. És clar que hi ha opcions gratuïtes, tot i que en tractar-se d'un bloc oficial no ha d'estranyar tampoc que s'utilitzin serveis de pagament que en garanteixin el bon funcionament i que compleixin amb els requeriments de l'administració pública. I això no implica que els costos hagin de ser alts o baixos.

El bloc alternatiu del senyor Sirera és un bloc creat en un espai que imita el popular servei Blogger. Sent com és el PP un partit que defensa la pluralitat, l'espai on ha ubicat el bloc alternatiu, http://www.blog.com.es, no té cap llengua oficial a Espanya que no sigui el castellà, a més de tenir un domini lleig, seguint la línia dels .co.uk del Regne Unit.

Els governs acostumen a gastar diners en moltes coses que per a la ciutadania podrien resultar innecessàries, o que es poden considerar cares. El PP no se'n salva: inauguracions, grans reunions de líders, viatges cap aquí i cap allà, enquestes, etc. Els partits gasten milionades en campanyes electorals i en campanyes fora de períodes d'eleccions. Fins i tot l'expresident Aznar s'ha dit que podria haver utilitzat diner públic per promoure la seva candidatura a rebre la medalla del Congrés dels Estats Units. Per això, que des d'un partit que ha governat, almenys a Espanya, es parli de despeses innecessàries, és de pura hipocresia.