dijous, 30 de novembre del 2006

Pacte CiU-Esquerra a Amposta

Informa La Veu de l'Ebre que l'alcalde d'Amposta, Joan Ma. Roig, ofereix un pacte a Esquerra per a la propera legislatura, aconsegueixi o no CiU la majoria absoluta al consistori. I demana definició envers el pacte per part d'Esquerra abans de les eleccions, per tal que l'electorat sàpiga les intencions de cadascú.

Sobre els pactes d'Esquerra i CiU a Amposta penso el mateix que els pactes a Catalunya. Tindria sentit que es pactés amb un partit que ha defensat el transvasament i que no és capaç de desdir-se'n, ans al contrari, continua parlant d'interessos polítics darrera de les manifestacions? Dit això, potser no seria estrany tampoc que es produïs aquest pacte a la nostra ciutat. Allò que no s'aconsegueix a Catalunya es pot aconseguir localment. I de passada, l'alcalde ara posa la pilota al terrat d'Esquerra, qui haurà de presentar la seva postura, molt probablement d'equidistància. Qui sap, potser prefereixen CiU als socialistes.

Ara bé, és també curiós que sigui l'alcalde qui prengui la iniciativa i no l'alcaldable que el substituirà, Manel Ferré, en relació a sondejar Esquerra per pactar.