divendres, 17 de novembre del 2006

Un bloc ampostí sobre Los Merinos

Avui s'ha publicat un bloc monogràfic sobre el cas de Los Merinos, el qual ha fet que l'alcalde d'Amposta hagi acabat sent un dels protagonistes informatius a casa nostra, per les relacions comercials amb el projecte, concretament per la seva relació amb Joan Ll. Ripollés.

El bloc s'ha publicat a la llista Amposta, segons diu el seu autor, perquè s'ha censurat el fòrum d'Amposta.info, on hi havia moltes entrades sobre el tema. He de dir que aparentment el fòrum d'Amposta.info està inoperatiu però, per motius tècnics -no es pot demostrar el contrari-.

Actualització: Segons sembla durant el matí s'ha tancat la participació al fòrum per evitar problemes legals. Tot i que sempre pot haver dubtes sobre si és aquest el motiu real, no és descabellat. L'anonimat fa que la gent es passi de la ratlla i després els problemes legals -encara que no acabi passant res- són per a qui manté el lloc web.

2 comentaris:

Josep Torta ha dit...

Sóc un dels responsables (i propietari) d'Amposta.info. El fòrum del nostre portal sobre la ciutat d'Amposta no està censurat com algú ha insinuat. Simplement està desactivat, davant les darreres entrades que ha rebut amb acusacions i difamacions (per demostrar) que s'han llençat sobre persones i empreses locals. Estem treballant per ajustar el fòrum a aspectes legals que segons el nostres advocats (especialitzats en TIC) ens han aconsellat per tal d'evitar possibles problemes legals i per, si és el cas, poder actuar contra les persones que sota l'anonimat han fet aquestes acusacions.

Des de que l'any 1998, vàrem posar en marxa Amposta.info (aleshores es va dir AmpostaWeb.com) el nostre principal objectiu ha estat el d'oferir un mitjà en el que tothom pugui informar-se i opinar. Malauradament en més d'una ocasió més d'una persona s'ha passat de la ratlla (fins i tot se n'ha sortit dels límits legals) amb acusacions, insults, acusacions velades, calúmnies, etc. que han estat moderades per nosaltres com a propietaris i responsables d'Amposta.info i del fòrum. Fins i tot nosaltres, en més d'una ocasió, hem rebut crítiques (no pas constructives) i insults, a nivell personal i empresarial.

Què ningú es preocupi perquè el fòrum estarà actiu tan bon punt haguem aclarit els aspectes legals i haguem pres les mesures necessàries (i també legals).

És una llàstima que un fòrum (m'atreviria a dir que és un dels més actius de les Terres de l'Ebre) que fa més de 5 anys que funciona, que durant aquest temps ha rebut 1.957 temes i 13.507 respostes, l'haguem hagut de desactivar temporalment perquè una sèrie de persones, vés a saber amb quines intencions, no han sabut acceptar unes senzilles i bàsiques normes de participació. Com diem a la capçalera de totes les pàgines del fòrum "La finalitat d'aquest fòrum és la de fomentar la participació de la ciutadania creant un lloc on poder intercanviar opinions sobre temes que afecten a la Ciutat i als seus habitants, respectant les idees de tothom. Amposta.info es reserva el dret d'esborrar opinions que pel seu contingut siguin ofensives o faltin al respecte a alguna persona, entitat o col·lectiu."

Que ningú es preocupi que no s'ha censurat res, i que el fòrum tornarà a estar actiu per a qui vulgui opinar.

Salutacions

Unknown ha dit...

Ja t'he contestat en privat però, he de dir que coincideixo amb el teu criteri. La responsabilitat darrera del web amposta.info és teva, o de l'empresa de la qual ets soci. És lògic que davant d'una situació excepcional, i vist que hi ha qui abusa de l'anonimat per fer acusacions sense proves que afecten terceres persones, hagueu pres mesures.

Salut.