divendres, 27 de febrer del 2009

De caceres a reunions

Avui el diari Público publica a la portada una notícia on es pot llegir que el president valencià Francisco Camps es va reunir divendres amb l'alcaldessa de València Rita Barberà -la del cant de la victòria-, l'ex-ministre Michavila i altres càrrecs del PP, i diu que el número 2 del Poder Judicial, com ja es deia ahir als mitjans, era també el Palau de la Generalitat aquell dia. El País, per la seva banda, destaca que Camps va trucar varis cops al seu sastre mentres aquest estava declarant.

Quant a la portada de Público tinc dos comentaris. Primer, sembla una rèplica a la d'El Mundo quan va treure la foto de la cacera per desacreditar el jutge Garzón i el ja ex-ministre Bermejo. Per tant, seria un exemple del patetisme de la premsa espanyola, que pren partit per un o altre costat polític i deixa descaradament l'objectivitat informativa. Ja he comentat algun cop que és significatiu que sigui fàcilment identificable cada mitjà de premsa escrita amb una ideologia o un partit determinat.

El segon comentari està relacionat amb la cacera. El PP no va dubtar a posar en dubte la professionalitat i l'ètica de l'aleshores ministre de Justícia i del jutge Garzón, sense proves que haguessin conspirat durant la cacera contra el PP -potser per això es van centrar en la manca de permís per caçar de Bermejo posteriorment-. Ara, utilitzant lògica proposicional, si donem per bona l'argumentació de la cacera de Bermejo i Garzón, seria lògic reclamar dimissions i explicacions al conjunt de persones que es van reunir, segons explica Público. Però, el PP segur que, en un nou exercici de cinisme girarà la situació presentant-se com la víctima de tot aquest procés.

Actualització: Forges caricaturitza molt bé la patètica situació de la política espanyola.

Creative Commons License + GNU FDL