Un cop més es parla de les vacances de mestres i professors. Fan massa vacances, pensaran alguns, sense saber quins són els períodes de vacances reals d'aquests col·lectius. Treballen poc, pensaran altres, sense adonar-se que tenen la difícil labor d'educar els fills de la resta, a banda d'ajudar-los a adquirir coneixements de diferents àmbits del coneixement. El Departament d'Educació proposa avançar l'inici del curs al 7 de setembre i posar una setmana de vacances al febrer. Com deien algunes persones a les notícies, això no serveix per una suposada millor compatibilització de la vida laboral i familiar. Al febrer molta gent, la majoria, treballa. Si en realitat aquestes vacances de febrer impliquen tenir els i les alumnes atesos als centres tot plegat és un engany. USTEC destaca també que el calendari d'inici de curs és inviable de complir si el propi Departament no enllesteix els nomenaments a l'hora, entre altres queixes.
TV3 comparava les vacances catalanes amb les franceses, les angleses i les alemanyes. Un element ja tradicional quan es tracta de parlar de les vacances del professorat. No diuen però, que la diferència en el clima potser és un motiu pel qual a Alemanya, per exemple, puguin distribuir les vacances durant l'any tenint 1 mes a l'estiu.
Si fa poc ens sorprenia el Departament amb una mesura voluntària per fer més hores, sospitosa de voler reduir el personal docent -interins-, ara la sorpresa és la de proposar una mesura que en realitat no està clar que sigui beneficiosa, ni per als i les professionals de l'educació, ni per a les famílies. I un cop més, es passa la problemàtica de compatibilitzar feina i família a l'escola, no a l'empresa. I ens governa gent d'esquerres...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada