dijous, 16 de juliol del 2009

Aprofitar la mort d'un nadó

Ahir trobava una entrada d'autocrítica d'un fotògraf al voltant de la mort del nadó que va nèixer fa unes setmanes abans que la seva mare, amb la grip A, morís. Amb l'excusa d'informar els periodistes, els fotògrafs, els professionals dels mitjans, actuen de forma intrusiva envers la vida de les persones. En moments tristos se cerca la cara amb llàgrimes, les declaracions desgarradores,... Ja això és del tot criticable, en uns mitjans que ja no tenen prou de perseguir famosos, famosets i altra fauna, sino que ara "ataquen" ja qualsevol persona que doni per desenvolupar un tema.

Però, també és criticable i repugnant com, a partir d'un error que ha provocat una mort, es desencadena una campanya per parlar del mal estat de la sanitat a la Comunitat de Madrid, com si es pogués establir una relació causa-efecte entre aquest mal estat i la mort de la criatura. Podem opinar sobre el model sanitari d'Esperanza Aguirre però, treure profit d'aquesta lamentable mort per criticar-ho, no té cap fonament.

Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

Gustau Moreno ha dit...

Bé, els primers que estan aprofitant la mort del nadó per atacar el model sanitari de la Comunitat de Madrid són els sindicats professionals, que no han dubtat en apuntar cap als polítics per eixugar la culpa d'una infermera.
Sobre el sensacionalisme del tractament periodístic d'aquest tema, però, et dono tota la raó. És lamentable.