dissabte, 18 de juliol del 2009

Turisme i protecció, ara i abans

Recentment s'ha presentat el projecte de camí de ronda, entre La Ràpita i el Trabucador, amb la doble funció de protegir el litoral i possibilitar el turisme. Molt semblant, almenys una reminiscència de la proposta de talussos que es proposaven per protegir la costa del Delta quen estàvem en plena lluita contra el PHN. No cal dir que aleshores eren propostes demonitzades.

També recentment, la ministra de Medi Ambient ha inaugurat els passejos fluvials de Sant Jaume i de Deltebre. He vist una imatge aèria del passeig i em sembla que prioritzar que puguem passejar a peu o en bicicleta veient l'aigua per sobre de mantenir la vegetació de la riba del riu no és un projecte propi d'un govern que vol donar lliçons sobre polítiques medi ambientals als altres. Una proposta que en altres temps hauria provocat el crit al cel d'alguns.

Ho sento però, si ja era escèptic amb la suposada defensa de l'Ebre i del Delta per part d'aquest govern, aquestes actuacions no deixen de confirmar el meu escepticisme. I em fan pensar que potser hauria de demanar perdó per cada cop que vaig criticar PP o CiU per allò que feien o proposaven.

Creative Commons License + GNU FDL