El debat sobre la capitalitat a l'Ebre torna a aparèixer. Segons he llegit ja, a La Via Augusta i a La Marfanta, en el marc de la Fira de Mostres d'Amposta, i en la celebració del Dia de la Comarca, amb la presència del conseller Nadal, l'alcalde va dir que s'oposarien al mapa de vegueries que ha presentat la Generalitat, i que s'aprovarà el proper mes de gener amb la legislació de la divisió territorial de Catalunya.
Durant tota la polèmica del transvasament, en què el consistori no va donar gens de suport al clam social -i sí al partit que governava Catalunya aleshores, a diferència del que faria ara-, la capitalitat de l'Ebre va ser arma política per desfermar el patriotisme enfront del desgast polític d'un govern que mirava més pel partit que pel territori. La campanya "Amposta capital" pretenia ser una gran campanya que havia de lluir-se per Festes Majors.
Sembla que a Amposta si no defenses la capitalitat no ets bon ampostí, igual que si no estàs incondicionalment a favor que cada anys hi hagi bous i més bous per festes. És el recurs fàcil per parlar d'unes coses i no de les altres.
No sé però, si quan les coses no els anaven bé, fa uns anys, va sortir la capitalitat com tema contraposat a l'aigua, què està anant malament ara al partit que governa Amposta per tornar amb aquesta polèmica?
+ GNU FDL
2 comentaris:
Manel, com dic al meu bloc, la reivindicació d'Amposta és ligítima, però les coses (en aquest cas la capitalitat) no és pot imposar-se. S'ha de guanyar... I fins ara, Amposta la única cosa que "guanya" són enemics!
A la Via Augusta es diu" a la majoria de pobles de la comarca del Montsià en contra (de passada també se’n ha referit Castor Gonell) I si els pobles d’on és capital Amposta hi estan en contra.."
Algu em pot explicar perquè?? De debò que no ho entenc.
Publica un comentari a l'entrada