dimecres, 3 de febrer del 2010

La llei de vegueries

Es presenta el projecte de llei de vegueries i ja veig partits celebrant que ja les tenim aquí. Però, xeics, que encara s'ha d'aprovar i ha d'entrar en vigor, i en ple final de legislatura. No cantem victòria.

Veig l'alcalde d'Amposta que continua parlant de cocapitalitat i que parla de la superposició d'administracions. Fins ara la Diputació no ha estat una administració superposada? No hauria pogut prescindir-se'n i deixar les seves competències en altres mans? Quant a la cocapitalitat, sense voler repetir-me, si ha hagut un procés per fer al·legacions formals, com és que no se n'han fet? És preferible fer només declaracions que queden molt bé de cara a la galeria?

L'alcalde de Tortosa no es mostra tan contrari a la llei, i destaca, cosa important, que cal treballar perquè les vegueries siguin reconegudes plenament fora de Catalunya, concretament en l'àmbit de circumscripcions electorals.

Creative Commons License + GNU FDL

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ai, Manel, tú i lo "Sapo" us podrieu agafar de la mà: si la Diputació ja compleix amb la seva funció, perquè crear una nova de superposada? Per a que puguer donar capitalitat als que te donen lo pa a Tortosa?
El PSC d'Amposta, ja començo a dubtar si la seva obstinació en contra d'Amposta és rabieta o falta d'inteligència o les dos coses.

Això emprentu com una crítica positiva, no com un insult.
Salutacions

Unknown ha dit...

Superposada? Lo que s'ha de fer, si es creen les vegueries és clarificar l'estructura administrativa. Però, no podem criticar la superposició quan ja existeix i és menys propera al territori. Podria pensar que, com que hi governa CiU a tu ja et va bé la Diputació, malgrat sigui de Tarragona.

Si us plau, deixa ja d'insinuar que segueixo consignes de partit. Per sort o per desgràcia penso per mi mateix. Les coincidències amb uns o altres no són afinitats, xiquet/a.

Quant a qui em dóna el pa o no, ni és assumpte teu, ni és argument per rebatre el que dic jo. Perquè d'argumentació fàcil en pot fer tothom. Qui et dóna el pa a tu?

Aquí sembla que només es pot opinar en un sentit i que fer-ho en un altre és perquè es va contra la ciutat. Vaja, pensament únic, el que critiqueu dels altres.

Anònim ha dit...

Sr. Zaera, comet el mateix error, classificar-me a mi com a persona de CIU, quan no és així. Mes igual qui governa a la Diputació de Tarragona, el que no vull es que em governin des de Tortosa, entèn? I menys encara que vostè com a ampostí que diu que és encara defensi Tortosa, o el que es similar, desprecie les aspiracions d'Amposta de tenir el mateix reconeixement que Tortosa, entèn?

De pensament únic, no busco imposar-ne a ningú, però no creu estrany que vostè i apart la "cuadrilla" del PSC són els únics que vagin en ontra d'Amposta? Potser són vostès els que van en contra de tothom.

I el pa no mel donen de Tortosa, me'l guanyo aquí.
Salutacions

Unknown ha dit...

Us queixeu del que pequeu. M'he etiquetat com si fos una veu del PSC quan no és així. Costum habitual quan de temes polèmics es tracta.

També manipuleu les meves paraules. En cap moment jo he defensat Tortosa. He defensat una postura sobre un tema com és demanar o no la capitalitat/cocapitalitat, sobre la necessitat. I si heu llegit tot el que he escrit sobre el tema veureu que en cap cas no és que no vulgui que Amposta aspiri a tant o més que Tortosa si no que no crec que ser capital o no hagi de ser el punt important. Si sense ser capital considerem que no arribarem lluny, ja podem plegar. Alguns ho han convertit en un factor clau i jo penso que no és així. Així de simple. Reclamar el que ens mereixem i que és de justícia però, des del meu punt de vista, que ens donin el títol de capital o no, no és important, o no hauria de ser-ho en l'actualitat.

Si teniu sort que el pa us el guanyeu a Amposta felicitats. La gent es guanya el pa on pot i no per això se l'ha d'acusar de defensar els que el paguen. Al cap i a la fi el sou me'l guanyo per la feina, no per opinar en un sentit o en l'altre.