dilluns, 17 de maig del 2010

Apostar pel programari lliure evita retallades

L'expresident d'Extremadura, Juan Carlos Rodríguez Ibarra ha intervingut al Senat en la celebració del Dia d'Internet i ha explicat que Espanya es gasta cada any 1500 milions d'euros en llicències de programari privatiu, cosa que d'evitar-se podria impedir una part de la retallada, com la de la congelació de les pensions.

Evidentment això és un exemple d'una mesura que es podria adoptar per evitar retallades, no suficient però, que podria sumar-se a altres mesures. Extremadura és un exemple d'implantació i potenciació del programari lliure, mentre que Catalunya seria un exemple d'aposta ambigua, que no se sap ben bé si és en ferm, vistos els convenis que de tant en tant se signen amb l'empresa de Bill Gates.

Un no pot deixar de preguntar-se per què es demanen mesures de contenció i reducció de despeses i a la vegada estem veient com s'aboquen diners i diners en llicències de programari privatiu sense veure's un canvi d'opció clar, i tenint en compte que en una gran empresa les llicències van acompanyades d'hores de consultoria, d'implantació, etc.

Creative Commons License + GNU FDL