dijous, 6 de maig del 2010

Grècia, Portugal, Espanya

Diuen que la situació econòmica de Grècia, a banda de la crisi financera que pateix el país, podria ser causada per moviments especulatoris que es beneficien d'enfonsar-lo. Diuen que aquests mateixos moviments podrien intentar, un cop caiguda Grècia, posar els ulls en Espanya o Portugal. No ho sabem, potser no ho sabrem mai. Algú hauria de posar-hi remei de ser així.

Diuen també que Grècia apujarà l'IVA al 25% i que hi haurà retallades en despesa social importants. A Espanya l'IVA ens puja al 18%. Un govern que negava la crisi, que va presumir de situació econòmica regalant-nos 400 euros de l'IRPF, ara no pot continuar xulejant a Europa i opta per pujar impostos i penalitzar tothom, tingui o no culpa d'aquesta situació econòmica que patim.

No m'estranya que a Grècia els ànims es crispin, i molt. És trist que s'hagin produït morts però, a banda de la tragèdia, és lògic que la gent surti al carrer i es planti, igual com algun dia ens hauríem de plantar aquí. De fet, Zapatero hauria de tenir molt clar que la pujada de l'IVA i el seu negacionisme de la crisi -fins no poder negar l'evidència- li passaran factura. Encara que potser amb les ments il·luminades que l'envolten pensarà que tot acabarà bé, que d'aquí a final de legislatura tot s'acabarà, la tempesta passarà i les eleccions seran exitoses.

Creative Commons License + GNU FDL