dijous, 7 d’octubre del 2010

#28N #eleccions2010 Més diners als partits "i el pobre poble què"?

No puc més que pensar en la cançó de la Trinca per comentar una notícia que hauria de fer posar roges les galtes dels que ens governen. El Confidencial a Twitter publica un article de Cotizalia on diu que les subvencions als partits polítics per a les despeses electorals a Espanya el 2011 pugen un 33%. Així consta als Pressupostos Generals de l'Estat que vol aprovar el govern. 131 milions d'euros seran si s'aprova.

A Catalunya els partits tindran un augment del 9% per a la campanya electoral de les properes eleccions al Parlament. Més d'11 milions d'euros.

Els funcionaris han vist retallat el seu sou per la crisi. La gent es queda a l'atur. Es promou austeritat i estalvi dins de l'Administració. Tanquen empreses. Es presenta una reforma del mercat de treball. Es volen recalcular els períodes de la pensió de jubilació. Es vol fer que la gent es jubili més tard. I veiem que els partits no pateixen aquestes retallades? Els mateixos que aspiren a governar o que governen no s'apliquen l'exemple? És evident que tants actes, amb decorats tan cuidats, amb tants assessors, amb tant de desplegament mediàtic, amb tant de bustiatge, costen diners però, xiquets, si s'apliquen mesures de crisi, no poden ser menys els partits, no?



Creative Commons License + GNU FDL