dimarts, 26 d’octubre del 2010

#28N #eleccions2010 Tot renegant del Tripartit

El president Montilla dóna per acabada l'etapa del Tripartit, igual que ERC marca perfil propi, mentres que ICV no aixeca gaire la veu. Després de 7 anys de govern conjunt enterrar ara l'opció de poder reeditar-lo és com renegar de la feina feta, per molt que diguin que no és així. I és renegar perquè els càlculs electorals de ben segur diuen que és millor desmarcar-se'n, perquè així es preparen altres pactes possibles.

Penso que el govern de Catalunya durant aquests anys no ha estat, ni de bon tros, tan negatiu com volen pintar altres. Ara bé, s'han fet coses malament i s'ha comunicat també molt malament. Consellers com Maragall o Saura en surten prou malparats, igual que el vicepresident.

El Tripartit, ara està finiquitat. Després de les eleccions, veurem. Que el PSOE beneeixi la postura de Montilla, per cert, no deixa de ser preocupant. El PSOE es descara ficant-se en els problemes catalans. Molt de federalisme però, continuem amb el centralisme intrús. Deia que després de les eleccions veurem. Ara hem d'empassar-nos:


  • ERC i PSC fent la guerra pel seu compte, cadascun apropiant-se de fites aconseguides en un govern format per 3 partits però, al cap i a la fi, per un govern, un únic govern.
  • L'oposició fent bona la cantarella que aquest govern és un desastre i que ens condueix al desastre.
Tot són declaracions de desafiaments, per marcar territori entre aquells que aspiren a governar o que aspiren a facilitar una majoria de govern. I cansa...

Com diuen els Ebrediputats, no em crec Montilla. Ara bé, el problema de CiU, per a mi, és que Artur Mas em representa un polític que massa cops defensa una cosa amb radicalitat i quan menys t'ho esperes canvia de postura. És el gran problema, la credibilitat, en general, dels nostres polítics.


Creative Commons License + GNU FDL