dilluns, 11 d’octubre del 2010

#xarxessocials La presència primerenca dels fills a la xarxa

Iconfinder,
CC-BY 2.5
Aquest cap de setmana @davidgil compartia una imatge sobre la presència en línia dels fills en edats primerenques, provocada pels propis pares. Es tracta d'una imatge que il·lustra el resultat d'una enquesta de l'empresa AVG, sobre la qual es pot llegir un article a Business Wire, feta a mares de diferents països, entre ells Espanya, i la qual proporciona unes xifres que sobta no haver vist als informatius.

S'hi remarca que una quarta part de criatures han tingut un naixement digital abans d'haver nascut -qui no ha vist ecografies de l'embaràs d'algú a Facebook, per exemple-.

El 92% de criatures de menys de 2 anys tenen presència en línia als EUA, enfront del 73% segons les dades europees d'Anglaterra, França, Alemanya, Espanya i Itàlia. A Espanya és un 71%, amb un 81% de mitjana a tots els països enquestats. Aquests percentatges fan referència a criatures de qui els pares han penjat imatges a la xarxa. La presència en línia és menor en altres aspectes, com imatges de recent-nascuts (33%), imatges prenatals -ecografies i altres- (23%), bebès amb adreça correu electrònic (7%), i  bebès amb un perfil en una xarxa social (5%).

Segons el CEO d'AVG els pares, tot i que és comprensible el desig de compartir imatges dels seus fills amb familiars i amics a la xarxa, haurien de tenir en compte que tot allò que es penja a la xarxa forma part de l'empremta digital dels seus fills a la xarxa per a tota la seva vida, i també tenir en compte que cal pensar en la configuració de la privacitat a les xarxes socials, per estar segur que allò que es comparteix només es comparteix amb familiars i amics i no amb tothom.

Fa poc em preguntaven coses sobre Facebook i qui veia les coses que penjaves al mur, qui veia les fotos, etc. No és ni bo ni dolent que allò que publiques sigui vist per tothom. L'important és que en siguis conscient i que en funció de la visibilitat que desitgis que tinguin els continguts, et configuris la privacitat del perfil d'una forma o l'altra.

Creative Commons License + GNU FDL