dimecres, 13 d’octubre del 2010

#28N #eleccions2010 #política Cara a cara

Polèmica de precampanya. No ens deixaran tranquils fins el 28N, com a mínim. El PSC trenca les negociacions per al cara a cara. El motiu, que CiU hagi filtrat, donat a conèixer, aspectes tècnics de la negociació. Felip Puig havia explicat que el PSC volia celebrar un debat en castellà. Respirem...

Potser sí que CiU no hauria de filtrar els continguts de les negociacions, tot i que estic segur que això, quan convé, ho fan tots els partits. Però, també és cert que és incomprensible que es vulgui fer un debat en castellà. Bé, és comprensible però, no ho veig justificat. No es pot defensar l'Estatut i la política lingüística, no es pot afirmar que a Catalunya s'ha de parlar el català, i fer un debat en castellà. No es pot fer una campanya per promoure l'ús del català "sense vergonya" i fer un debat en castellà. És més, penso que si es fa el debat ha de ser en català i a la televisió pública catalana, oferint el senyal a la resta de televisions, per interès general.

Tot i que un cara a cara és un menyspreu a la resta de partits i no potencia la igualtat d'oportunitats per a tots de defensar les seves postures. Si el debat seria impossible amb tots els partits a l'hora, aleshores potser no caldria fer-lo. Perquè no tenim un sistema presidencialista, no tenim dos candidats a la presidència, tenim un conjunt de partits que es presenten i cal escoltar-los a tots.

Creative Commons License + GNU FDL