dijous, 11 de novembre del 2010

#28N #Tortosa #franquisme Un debat mort?

Monument franquista de la Batalla de l'EbreSegons l'alcalde de Tortosa el debat sobre el monument franquista enmig del riu és un debat mort, un debat que no interessa, i que la majoria de tortosins no volen treure'l d'allí. Fóra bo saber amb xifres a la mà si això és així, cosa que només es pot saber consultant la població. Malauradament qui governa sovint quan vol esquivar un debat utilitza l'"això no toca" o fa extrapolacions que li van bé per fer-ho. El monument franquista al riu, així o reinterpretat continuarà sent un monument immens de qui va guanyar la Batalla de l'Ebre, un símbol de la victòria, res més. És com voler convertir el Valle de los Caídos en una altra cosa que  no sigui un símbol de la dictadura i mausoleu de Franco.

Ahir, a més, La Marfanta recordava que l'any 2005 Ferran Bel no s'oposava a la retirada del monument. Tirant de l'hemeroteca ens explica com El Punt publicava el març del 2005 que l'alcalde d'aleshores, Joan Sabaté, va proposar la retirada del monument i la instal·lació d'una passarel·la per a vianants, i va tenir el suport tàcit de l'actual alcalde. A més, segons Sabaté el fet que el monument estigués catalogat no impedia retirar-lo. Una de les argumentacions de l'actual govern tortosí apunta al passat i aquest passat mostra que ells mateixos no són coherents amb el seu posicionament anterior.

Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

Xavi ha dit...

Penso que la clau de tot plegat està en que a les terres de l'ebre, els cacics de tota la vida són de Convergència i Unió.