dijous, 4 de novembre del 2010

#feina Feina a Tortosa

Des de que m'hi vaig inscriure que no recordo haver-me donat de baixa d'Infojobs. De tant en tant, molt de tant en tant, veig ofertes de feina d'informàtic a les nostres terres. Val a dir que l'any 2005 vaig poder tornar de Barcelona a Amposta gràcies a una oferta d'aquest portal.

Les ofertes de feina situades al nostre territori però, no sempre són gaire atractives o no sempre semblen prou serioses. És el cas d'aquest dimecres, que m'he trobat una oferta de feina a Tortosa. Es descriu com un lloc de programador d'aplicacions, demanant una formació mínima d'enginyer tècnic en Informàtica i desitjable enginyer en Informàtica (l'adjectiu "superior" s'utilitza en castellà, no en català). L'experiència requerida és de 5 anys en el desenvolupament d'aplicacions web. Les tasques descrites són les típiques d'un informàtic que ho fa tot o quasi tot, és a dir, un equip mínim de persones. Els coneixements específics demanats tampoc són poca cosa. Això sí, tot orientat a Microsoft -malameeeent-.

La part millor, un sou entre 15.000 i 18.000 euros, més objectius.

Un es queda parat de com es pot tenir la cara de posar una oferta de feina així. No pel sou en sí si no perquè el sou i els requeriments no estan equilibrats. No pots demanar un enginyer, amb tanta experiència i coneixements específics i oferir-li això. No, si no és que tens en ment que la crisi et facilitarà la tasca, que trobaràs gent desesperada que acceptarà sense pensar-s'ho.

No sé què faria si cerqués feina i em trobés amb això però, continuaria pensant que l'oferta no és equilibrada. Si vols pagar un sou de tècnic superior no demanis enginyers, simplement.

Creative Commons License + GNU FDL

3 comentaris:

Joaquim Segura ha dit...

Hola Ampostí,

Voldria fer alguns comentaris sobre el teu post, com a treballador de l’empresa en qüestió:

En primer lloc, si llegeixes l'oferta amb calma, veuràs que deixa ben clar que en cas de no tenir experiència, i per tant ser algú 100% júnior, es requereix com a mínim formació d'enginyeria tècnica i es valorarà que sigui superior. Si, en canvi, el candidat no disposa de formació però sí d'experiència, llavors s'han d'acreditar com a mínim 5 anys. És a dir, es tracta d'una oferta orientada a algú que acaba de sortir de la carrera i no té gens d'experiència (¿oi que és difícil trobar la primera feina?) o a algú amb més edat que, malgrat no tenir estudis específics, pot acreditar la seva capacitat per desenvolupar-la (¿oi que és difícil trobar feina a partir de certes edats i sense estudis?).

Sobre els coneixements tècnics, l'adjectiu "valorable" deixa ben clar que no és indispensable conèixer tot el que s’esmenta en l’oferta, simplement es tindrà en compte. L’oferta no deixa de ser un primer filtrat per tal de localitzar als possibles candidats. Serà a l’entrevista on seleccionarem al candidat idoni, que podrà tenir o no aquests coneixements. Sí que reconec, no obstant, que les ofertes penjades a Infojobs s’han convertit en una mena de clixés i totes són molt similars; sense cap mena de dubte podríem haver fet l’esforç de personalitzar-la una mica més i sortir-nos de la norma general.

Sobre el sou... ai quantes hores ens podríem passar aquí discutint! No vull parlar sobre el meu primer sou d’enginyer superior, que va ser de 19.000€ no fa pas tants anys, i a Barcelona. No entraré en el fet que oferim una gran flexibilitat horària que permet una real conciliació de la vida familiar i laboral. Tampoc el fet de treballar per objectius remunerats, com ja estem fent en l’actualitat amb els nostres treballadors, de manera que el treballador veu notablement remunerat el seu esforç un cop aconseguides les fites assignades. Ni tan sols voldria comentar com el cost d’empresa d’un assalariat de 18.000€ bruts és realment de més de 25.000€, que tant de bo poguéssim pagar al treballador, però resulta que l'hem de pagar al l’Administració per al sosteniment de l’estat del “benestar”...

Només et diré que Ongest, l’empresa a la que fas referència, és un dels pocs projectes impulsats des de les terres de l’Ebre per gent d’aquí que es passa mitja vida viatjant entre Tortosa i Barcelona perquè malgrat que el nostre negoci està a les grans àrees metropolitanes, nosaltres volem i apostem per crear una empresa des de la nostra terra. Et convido a què et passis per les nostres oficines, coneguis els projecte i el seu enfoc, i qui sap si fins i tot pots publicar un post al teu blog.

Salutacions,

Joaquim

Unknown ha dit...

Hola,

En primer lloc he afegit l'enllaç a l'oferta, que me l'havia deixat. En segon, agrair-te el comentari, encara que discrepis.

En tercer, continuo pensant que el sou no s'adiu amb la titulació/experiència i els coneixements demanats, i que és més adequat per a un perfil de tècnic superior, tot i que hi ha característiques que se'n surten del perfil. Però, és la meva opinió, potser m'equivoco.

Sobre el sou, evidentment un sou brut per al treballador no és el mateix que el que paga l'empresa però, és culpa del treballador, pregunto? Això ja m'ho he trobat en algun lloc. A mi si algú em contracta que no em digui quan paga a l'Estat perquè de la nòmina ja se'm descompta lo que diu la llei i, a més jo no tinc, per exemple, la possibilitat de desgravar l'IVA o fer pagaments ajornats de la Seguretat Social. Vull dir que si el sou no pot ser per a un perfil determinat potser s'ha de baixar el nivell d'exigència.

Per sort o per desgràcia jo també he treballat un bon grapat d'anys a Barcelona i sé què es pagava. L'experiència personal però, tampoc no permet extrapolar xifres, amb la qual cosa no posaré mínims estàndard de sou.

Salut i feina, i que tingueu sort. Malgrat discrepar, si mai puc ajudar-te, com bonament pugui, no dubtis a contactar amb mi.

Sivs ha dit...

Pos jo m'he apuntat... XD