dijous, 29 de desembre del 2005

Vegueria de joguina

Sembla que si tenim vegueries a Catalunya, concretament si a l'Ebre tenim la vegueria, serà de joguina. Ja ho advertia el setmanari La Veu de l'Ebre de divendres 23 de desembre. Només s'acceptarà una nova divisió territorial de Catalunya en vegueries si aquesta no modifica els límits provincials. Per tant, estem davant d'un escenari en què pot aprovar-se un estatut, poden haver vegueries a Catalunya però, que continuem sent, de cara a Espanya, Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Aleshores, quin sentit té la creació de les vegueries? Com ens convenceran que malgrat tot això és una bona solució?

3 comentaris:

i ha dit...

Weno Manel!
Et sorprendria comprendre que el que s'ha perdut pot costar molt en recuperar ... com les llibertats nacionals o les administracions territorials.
Franco, que només era l'expresió de l'oligarquia castellao-madrilenya, no va fer cap llei sense el seu vist i plau, i des de llavors molts pocs cops s'ha pogut trencar la corretja Isabelina.
Corretja calcada per l'oligarquia comptal, de Barcelona, i represora igualment.
Mirant lo que hi ha, suposo que coincidiràs amb mí.
La Vegueria (una puta eina del sistema), ni ens va ni ens vé gaire als ebrencs, mentrestant sigue una corretja de transmisió de les oligarquies.
Si ells son tan imbècils que si se'n adonen de quina es la millor manera de domesticar-nos pos .... aprofitem-ho, si badem serem tan rucs com ells.
Com?
Jo tinc algunes idees, de les que tenen poca venda, com ... reforçar les organitzacions més populars i recolzar el poder popular i el sentiment ebrenc (sense nacionalismes oligarques)
Però sobre tot, que qualsevulgue mancança del sistema pugue ser evidenciada i contrastada per a que el poble d'apeu pugue anar assabentant-se de com funciona aquest sistema tan desfassat, ruín, manipulador, agressor i en l'animà de petroli.

No pot existir cap Vegueria bona si el Veguer no és lo poble.

I feliç any nou!

Que ja veus que faig lo que puc ...

mario

i ha dit...

S'ha colat un si en comtes d'un No .... ho sento
"Si ells son tan imbècils que NO se'n adonen ....."

Unknown ha dit...

L'únic que volia dir, i suposo que coincidim, és que o tenim províncies o tenim vegueries però, que incrementar les administracions o crear situacions incomprensibles, tenint províncies per a Espanya i vegueries per a Catalunya no és una bona solució.