dimecres, 4 d’octubre del 2006

Debats electorals

No és que sigui impensable fer un debat d'àmbit estatal sobre les eleccions catalanes. Però seria potser més lògic que aquest debat fos a petició d'alguna de les cadenes d'àmbit estatal i no pas d'un partit. En segon lloc, tampoc no és impensable que el debat sigui en castellà, tot i que ja que el debat interessa als ciutadans de Catalunya també és lògic que es realitzi en català. És clar que és difícil conciliar la llengua amb la cadena que emeti el debat, perquè les d'àmbit estatal no acostumen a tenir massa sensibilitat per la nostra llengua.

Serà que està de moda presumir de ser catalans i parlar en castellà, o que no es vol que es queixin els que diuen que la llengua de Cervantes és perseguida al Principat.

3 comentaris:

Gustau Moreno ha dit...

Com a mínim, TVE hauria d'emetre algun debat electoral per als catalans que viuen fora de l'Estat, a través del seu canal internacional, TVEi. Fa més de dos anys que el puc veure i mai he enganxat res en català (només una vegada vaig veure un reportatget en gallec). Tenint en compte que la producció pròpia des de Sant Cugat encara és important, TVEi hauria de tenir algun programa en català. Però TVEi sembla un canal més pensat en consolidar la presència de RTVE a Hispanoamèrica que en donar serveis als espanyols (inclosos els catalans) que viuen a l'estranger. Sort del canal internacional de TV3!

Anònim ha dit...

No entiendo por qué en una cadena estatal habría de celebrarse un debate electoral catalán. Lo lógico es que se dirig a los votantes como un servicio público. Al señor de Murcia no le interesa ni decide el futuro de Cataluña-

Unknown ha dit...

Sí, penso que els socialistes s'han equivocat. Han donat tanta importància al debat en una cadena estatal com en una cadena catalana. No entenc tampoc que el debat a Catalunya entre els dos candidats principals es plantegi en un mitjà privat. I TV3 què?