dijous, 26 d’octubre del 2006

Reconeixement d'autoria, un exemple

La Lira Ampostina té un web fet amb Joomla!, programari lliure. Fins aquí tot bé. No hi ha cap referència al fet que sigui Joomla!, tot i que es reconeix, pels enllaçons i per la icona de favorits (favicon) que no està canviada i és la d'aquest sistema de gestió de continguts lliure. Això pot considerar-se una manca de delicadesa envers el programari del qual s'ha fet ús per crear el web però, no és una condició indispensable.

Ara bé, la plantilla que s'ha utilitzat, lluny de ser una plantilla original, és la plantilla bluebusiness. Ho podeu comprovar mirant el codi font de la pàgina, mirant on es troba el full d'estils. En canvi, al peu de pàgina apareix un copyright que no fa referència a l'autoria ni de la plantilla ni del sistema de gestió de continguts. Crec que si el copyright fa referència a les imatges i continguts caldria especificar-ho, perquè tant la plantilla com Joomla! tenen uns autors originals als quals cal fer-ne reconeixement.

2 comentaris:

Jordi Perales ha dit...

El mateix valdria per a la web de la Filha:

http://www.ciutatdigital.org/filharmonica/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

Unknown ha dit...

Hi veig una diferència. Almenys al web de la Filha no posen un copyright a sota, com si tot fos obra seva. És clar que penso que no costa res posar amb què s'ha fet, ja que és programari lliure, concretament Mambo o Joomla.