dijous, 19 d’octubre del 2006

IE7

Notícia important. S'ha publicat l'Internet Explorer 7. Ha trigat anys Microsoft a treure una nova versió del seu navegador. Continua sent però, el més utilitzat, amb més d'un 80% de quota de mercat. Això ho diu la premsa, la qual també esmenta l'existència d'alternatives com el navegador de programari lliure i multiplataforma, Firefox.

La premsa però, no explica que Internet Explorer sempre ha tingut una avantatge per sobre de la resta. Els ordinadors, la majoria, el duen incorporat amb el sistema operatiu, normalment preinstal·lat, Windows. Els acords comercials entre fabricants de maquinari i empreses com Microsoft han deixat les alternatives en un pitjor lloc per poder competir. Els professionals de la informàtica sovint utilitzen la tecnologia pròpia d'eines tancades, com Internet Explorer, resultant alguns llocs web incompatibles amb altres navegadors que respecten els estàndards.

Però, hem d'assumir-ho. La cultura tecnològica de la societat, almenys l'espanyola, està basada en Windows, un sistema operatiu que es critica molt però, al qual se li permeten molts errors. Mentrestant, programes lliures, com el propi sistema operatiu GNU/Linux són sovint criticats per no funcionar bé amb determinats programes o dispositius, quan realment són aquests programes i dispositius qui no funcionen bé.

Arriba Internet Explorer 7, amb publicitat, en alguns casos suposo que gratuïta, dels mitjans. Mentrestant, els defensors del programari lliure, d'alternatives reals i que la gent pot utilitzar i permetre's, haurem de continuar promovent-ne l'ús, sense aquest ressò mediàtic tan important.