dimarts, 9 de gener del 2007

Apple iPhone i Apple TV

Cal reconèixer que els d'Apple fan les coses molt i molt bé. Diria que són als ordinadors allò que Google és a la xarxa. Els productes d'Apple destaquen pel seu cuidat disseny, la seva estètica senzilla i atractiva alhora, així com la seva orientació cap a l'usuari quant a la funcionalitat. Un exemple, perquè l'utilitzo quotidianament, és el seu sistema operatiu, Mac OS X, el qual, malgrat ser programari restrictiu o privatiu, per a mi és el millor sistema operatiu que hi ha per a l'usuari final. I per als professionals també m'arriscaria a dir-ho. Pots fer-hi pràcticament de tot, amb programari lliure també. Per no parlar de l'exitós iPod, paradigma de reproductor personal de música i video.

Avui Steve Jobs ha presentat dues de les novetats d'Apple que arribaran d'aquí a poc. Una, l'iPhone un rumor que fa temps que corria per la xarxa: un telèfon que funciona utilitzant el dit sobre la pantalla, que se sincronitza amb l'ordinador (PC, MAC o servei d'Internet), que permet consultar els missatges de veu com si es tractés de correu electrònic,... Destaca Vilaweb que inclou el navegador web Safari, Google Maps i altres aplicatius. L'altra, Apple TV: amb iTunes es descarrega música i/o video de la xarxa i amb una connexió sense fils 802.11 es fa la connexió al mòdul de televisió d'Apple, el qual es connecta via HDMI amb el televisor.

També destaca Vilaweb l'apadrinament de l'iPhone per part del director executiu de Google i pel cofundador de Yahoo!.

1 comentari:

Jacme ha dit...

a veure com els sortirà l'aposta... el que està clar és que amb la bossa de clients fidelitzats que té poden amortitzar mínimament la inversió. En qualsevol cas, me pareix que el "catxarret" té massa funcionalitats i l'usuari mitjà-baix no sé si serà capaç d'amortitzar-les al 100%... Malgrat tot, s'ha de reconèixer l'esforç que fan per innovar i sempre amb la qualitat del producte com a premissa