diumenge, 21 de gener del 2007

Què és la tecnologia?

Divendres, a la primera sessió de didàctiques específiques del CAP ens van fer una pregunta d'aquelles que t'agafen per sorpresa. Què és la tecnologia? Difícil resposta. En un primer moment pots pensar que són el conjunt de tècniques creades i utilitzades per l'ésser humà per aconseguir facilitar les tasques de la seva vida diària. Si anem a veure què diu el Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans, tecnologia és:
tecnologia f. Ciència de les arts industrials. || Terminologia usada en una ciència, un art, etc.
La Viquipèdia s'estén més:
desenvolupament i l'aplicació d'eines, màquines, materials i processos que ajuden a solucionar problemes humans. La tecnologia, com a activitat humana, precedeix tant la Ciència com l'Enginyeria.
Fins i tot la Viquipèdia compara tècnica amb tecnologia, ciència i tecnologia, i mostra una llista dels diferents tipus de tecnologies.

Aquesta entrada ha sorgit fruit del neguit que crea una pregunta com aquesta, a la qual no has sabut contestar, potser perquè mai te l'has hagut de plantejar. És més, durant la sessió de divendres ens van mostrar una seqüència d'imatges, de persones i d'objectes, per veure si els reconeixíem. Per desgràcia algunes persones i personatges, imperdonablement no els vaig reconèixer. He de confessar que tinc carències -importants, potser- en allò que se sol considerar cultura general quant a persones i moments que han canviat la vida de la Humanitat.