dimecres, 3 de gener del 2007

Torna el terror

L'any ha començat amb els morts d'ETA. Una gran mala notícia. La pitjor de cara al procés de pau. El diari Avui ha estat motiu de polèmica per una vinyeta en què manifestants que duien pancartes relacionant ETA i 11-M, lloant la COPE i contra Zapatero, s'alegren de l'atemptat. e-noticies recull la informació sobre aquesta polèmica. Potser es pot considerar una vinyeta desafortunada però, tampoc no és desencertada, perquè sembla que hi ha qui, per la seva reacció, feia temps que esperava aquest atemptat. No vol dir això que sigui aquest el seu pensament, sinó que dóna aquesta impressió. I això es desprén de la vinyeta crec jo.

L'altre dia en la concentració de rebuig a l'atemptat de la plaça de Sant Jaume van veure's banderes franquistes. Què hi pintaven allí? Com és que l'apologia del franquisme continua sent legal a Espanya? Una cosa és rebutjar atemptats i l'altra aprofitar per treure els símbols feixistes al carrer.

El PP, penso jo, ha aprofitat l'atemptat per dir allò de "ja ho deia jo", i demanar que es trenqui el procés de pau. Seria una llàstima que el procés de pau es trenqués. Evidentment, en els mateixos termes no pot seguir però, caldria continuar-lo i no tornar a la política aznarista de la no negociació. Ja s'ha vist que malgrat que sembla que va tenir efectes, no va aconseguir acabar amb el terrorisme. La intensitat va baixar però, no es pot assegurar que fos de forma temporal. Em sobtarà sempre que el PP, amb els seus polítics assistint a canonitzacions al Vaticà, aposti pel trencament d'un procés de pau, que ja se sap que serà llarg i ple d'entrebancs.