dijous, 25 de gener del 2007

La fi dels honoraris mínims

Avui escoltava a la ràdio que es prohibeix la fixació d'honoraris mínims per part dels col·legis professionals. La conseqüència serà que cada professional podrà escollir què ha de cobrar per la seva feina. Diuen que serà millor, perquè s'afavorirà la competència. No tinc clar si això ha de ser així. És més, seria desitjable que les professions amb atribucions exclusives tinguessin uns honoraris mínims i màxims, per tal d'assegurar-se que tothom es pot guanyar la vida, que no es cobren quantitats excessives, i que ningú no rebenta el mercat abaixant exageradament els preus. Què en penseu?

1 comentari:

Marià Cano Santos ha dit...

Hola Manel,

les mesures d'intervenció del mercat tenen aspectes positius i aspectes negatius. Ni la intervenció garanteix els preus justos ni el lliure mercat garanteix la millor relació qualitat/preu per al consumidor.

Tots podriem trobar exemples de situacions abusives de cobrament de taxes per part de col·legis professionals que actuen de manera corporativista i des d'una situació de monopoli de prestació de serveis. I tots podriem trobar exemples de com una pretesa llibertat de mercat ha acabat afavorint els interessos d'una mínoria.

Jo seria partidari d'una postura flexible en funció del col·legi professional en particular i segons els serveis bàsics que presta, procurant mantenir un equilibri entre garantia de la qualitat, igualtat d'oportunitats i justícia social.

Salutacions cordials,

marià :-)