dimecres, 30 de maig del 2007

El PSC, culpable de la majoria absoluta de CiU

Segons explica La Marfanta, Marta Cid diu que l'enfocament de l'oposició i de la campanya electoral per part del PSC han propiciat la majoria absoluta de CiU a Amposta. Evidentment que el PSC ha d'analitzar per què s'ha fracassat, baixant de vots fins quedar-se en un nivell semblant al de 1999, i amb el mateix nombre de regidors que l'any 2003. Però, ERC ha fet també una tasca d'oposició durant la legislatura i ha fet campanya, la qual no els ha donat el fruit esperat.

Quants regidors esperaven tenir, 5, 6, 7? Donaven per fet que Marta Cid seria alcaldessa? És culpa del PSC que no ho hagin aconseguit? Això és com dir que l'any 2003 va ser culpa d'ICV que CiU obtingués majoria absoluta. Sí que probablement si anessin anat junts PSC i ICV haguessin obtingut un regidor més i CiU s'hagués quedat amb 8 però, podria haver-se produït un rebuig dels votants d'ICV per motius ideològics i no haver estat així. I en cap cas no és culpa d'ICV que aleshores el PSC es quedés amb 4 regidors.

ERC va tenir un augment espectacular de vots l'any 2003 (+1125). Aquesta vegada l'augment ha estat menor, molt menor (+72), jo diria que gairebé es pot dir que s'han quedat igual. D'altra banda, CiU va tenir una baixada important de vots l'any 2003 (-530) i aquest cop ha baixat molt poc (-52), quedant-se també gairebé igual. Les coses han anat com han anat, CiU ha aconseguit la majoria absoluta novament però, assumir la derrota no significa culpar els altres, sinó analitzar què ha fet malament cadascú i mirar d'esmenar-ho la propera vegada.