dijous, 10 de maig del 2007

Propaganda electoral

Ahir sortia publicat a La Malla que a Deltebre i Amposta la Junta Electoral de Tortosa havia ordenat retirar tots els cartells de publicitat dels partits penjats abans d'hora. Segons la mateixa notícia seria causa de la denúncia de CiU perquè havien trobat banderoles ocupant el lloc reservat a les seves. El titular de la notícia de La Malla diu que El PSC, ERC i PP han de retirar cartells per haver-se avançat a l'inici de la campanya electoral però, si algú s'ha passejat per Amposta, Tortosa o Roquetes, per posar un exemple, veurà que CiU no se'n salva. La cara del candidat de CiU a Amposta ocupa espais publicitaris de la ciutat des de bastant abans que la resta de partits pengessin cap banderola. A Tortosa CiU van ser dels primers a posar publicitat per la ciutat.

Una de les coses de les quals s'ha queixat ICV a Amposta ha estat de la penjada de publicitat electoral abans d'hora. I aquí tinc jo un dubte, perquè crec recordar que tota pancarta o banderola que no dugui la paraula vota, no es considera propaganda electoral (si trobo alguna cosa a més d'aquesta [clic] ja ho posaré), amb la qual cosa totes les pancartes posades pels partits quedarien fora del que s'entèn per propaganda electoral.

És cert que això és una interpretació de la norma que permet que els partits facin propaganda abans d'hora però, en aquestes alçades posar el crit al cel no té gaire sentit, quan la majoria de partits això ho fa si pot.