dilluns, 14 de maig del 2007

Il·legalitzar ANB

Ahir es va parlar molt sobre la possible il·legalització d'Acció Nacionalista Basca (ANB), després que des de la direcció de Batasuna s'apostés per aquest partit com el que havia de rebre els vots de l'esquerra abertzale. Segons s'ha pogut llegir i escoltar aquestes setmanes, en els estatuts d'ANB es rebutja la violència. És a dir que un dels arguments del PP i altres perquè aquest partit sigui il·legalitzat no s'aguantaria. Però, queda el suport que pugui rebre de Batasuna. Aquest segon argument és també de dubtosa força. Imaginem que fos vàlid que el suport de Batasuna fos prou per il·legalitzar ANB. Seria aleshores tan vàlid aquest suport per a la il·legalització com si Batasuna digués que dóna suport al PP? S'il·legalitzaria el PP aleshores? -perdoneu per la possible demagògia-.

Ja ho he escrit molts cops en aquest bloc. Eliminar una opció política, unes idees, de l'univers electoral és un error, i és contradictori, doncs si s'assumeix que un partit es considera que és una organtizació terrorista, per què no es persegueixen les persones que hi ha al darrera? A més, dubto que eliminar l'opció independentista de les urnes ajudi a solucionar un problema que la ciutadania ja està tipa de patir.

1 comentari:

losimo ha dit...

Mentre els dos partits grans (PSOE-PP, o PP-PSOE -l'ordre dels factors no altera el producte-) siguin conduïts per polítics que no veuen més enllà d'un'Aspanya Gran i Lliure, continuarem vivint en un país on solsament se'ns vol per la productivitat.
Ells tenen la solució i lo millor del cas, és que la saben. Però com que va en contra els seus principis (mantenir un'Aspanya Gran i Lliure), l'únic que saben dir és: "És un problema molt complex".
I clar, un quan escolta que és complex ja bufa i se'n desanten.

A ningú d'aquests dos partits, els ha interesat reduïr la complexitat dels problemes de la perifèria, d'aquest País, fins arribar al punt de fer-la sencilla.
Fent això, massa gent és donaria conte del perquè de tot plegat. On aquest País ja no és ni Gran ni Lliure, per molt que és digui...

I com ja saps, les veritats fan mal i abans de sentir-se dolguts, prefereixen acusar de terroriste al primer que demani llibertat per al seu poble.
I lo millor del cas, és que és queden tan amples...
Clar! Ho fan per a mantenir la Unitat del País!! Gràcies "¡Por ser así!"


Pobrets.

Tot i que pot ser que no ho sembli, estic amb tu Manel, amb el que has escrit.