divendres, 18 de maig del 2007

Tortosa capital?

Les candidatures UPE-FIC (Josep Ma. Franquet), RC (Núria Mensasanch) i PP (Antonio Faura), porten un missatge a la seva campanya que sembla d'altres èpoques. La capitalitat de Tortosa, el recurs patriòtic, el tortosinisme, utilitzat com argument de campanya. En el cas del PP potser més que tortosinisme s'ha volgut llençar un missatge subliminal als catòlics tortosins, doncs l'eslògan electoral és Tortosa sobre tot, fent analogia de Nostra Cinta sobre tot. Sigui com sigui, mentres des d'Amposta no s'entenen les postures de confrontació, d'encesa d'ànims, per part de qui necessita parlar de capital per guanyar vots, a Tortosa hi ha qui, potser per no tenir més arguments, necessita parlar de capitalitat de Tortosa. El populisme és gratuït però, voleu dir que és efectiu?

2 comentaris:

Jordi Roig i Valldepérez ha dit...

Apel·lar el tortosinisme ranci sempre és el millor recurs si no tens un projecte ferm a presentar. Això intenta remoure el sentiment de la Tortosa burgesa benestant d'anys enrera. És una llàstima que encara, en una ciutat com Tortosa, ets pot trobar partits i persones que et venen una realitat caduca. Senyors i senyores! Tortosa, avui en dia, ja és la capital del territori!

Gustau Moreno ha dit...

Aquests dies que he estat a Sevilla, he vist que el candidat del PP, un senyor que es diu Zoido, també portava un eslògan apel·lant a la capitalitat de la ciutat. Sembla que això ni a Sevilla, ho tenen clar...