dimecres, 25 de febrer del 2009

Dimecres de Cendra

Acaba la disbauxa del Carnaval -qui hi participi- i entrem de ple a la Quaresma. Encarem el camí cap a Setmana Santa. A casa conservem la tradició de no menjar carn els divendres de Quaresma. Em consta que abans aquesta tradició era molt més estricta, no menjant carn en tota la Quaresma. "Pols ets i en pols et convertiràs", ens recordava el mossèn Josep quan celebràvem el Dimecres de Cendra als "Hermanos".

Em sorprén com d'uns anys ençà les tradicions es defensen però, se celebren sense respectar el seu calendari. Així, la celebració de Sant Antoni se celebra fora de dates en molts llocs, o les processons es traslladen als diumenges quan la celebració és entre setmana, o el Carnaval se celebra passat Dimecres de Cendra. M'importa poc però, no deixa de sorprendre'm que la defensa de les tradicions, sobretot quan van lligades a la religió, no se celebrin d'acord amb les dates que toca.


Creative Commons License + GNU FDL

3 comentaris:

Sandra ha dit...

Estic totalment d'acord amb tú. Tot plegat és una mica incoherent.

Per cert, lo de la carn jo proposaria fer-ho tot l'any jejeje, per altres motius no religiosos s'enten.

La de Santiago ha dit...

El problema és qui s'omple la boca amb la frase "hem de defensar i conservar les nostres tradicions" sovint només parla de certes tradicions que li són agradables de defensar i conservar, no de les que impliquen passar del fuet durant quaranta dies.

Unknown ha dit...

És la incoherència humana. Tots la patim, no som perfectes. Però, és cert, les tradicions es defensen quan convé, sigui perquè ens agraden, sigui perquè ens donen rèdit.