dimarts, 24 de febrer del 2009

El Punt, 30 anys, nou web

El diari El Punt celebra els seus 30 anys d'existència i ho fa amb un nou web, elpunt.cat, desvinculat de Vilaweb, on fins ara estava ubicat el web del diari.

La portada d'El Punt mostra un mapa de Catalunya amb un quadre de text on es pot escriure la població sobre la qual es vol consultar la informació -o bé es pot seleccionar d'una llista-, i a la part inferior es mostren notícies destacades de diferents poblacions catalanes, que van canviant cada cert temps.

Per a cada població hi ha una portada. Per exemple, podeu consultar la d'Amposta, Gandesa, Móra d'Ebre o Tortosa. Cada portada té el seu propi canal RSS per poder seguir les actualitzacions de les notícies. La informació es mostra en vàries columnes. La principal, relacionada amb la població concreta i la de la comarca, a sota. Segueixen dues columnes, una per a informació dels Països Catalans i l'altra per a Europa/Món. A la barra lateral dreta es mostra el temps en la població seleccionada, l'agenda d'activitats, publicitat d'El Punt Habitatge relacionada amb la població, etc.

El resultat és una clara millora per al diari, estèticament i funcionalment.

Com nota negativa apuntaria principalment l'apartat tots els drets reservats. Crec que és una mala aposta que un mitjà, que utilitza fonts pròpies i de tercers -no és el primer cop que han utilitzat alguna imatge [lliure] meva, per exemple-, i que aquestes poden ser lliures, opti per una política de llicències restrictiva 100%. Pensava que El Punt tenia una mentalitat més oberta en aquest sentit.

L'altra nota negativa seria el mal rendiment que el primer dia està tenint el servidor d'El Punt. El temps de resposta és molt alt i fins i tot he pogut veure una caiguda del sistema gestor de base de dades [MySQL]. Esperem que això vagi millorant.

Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

Marc Serrano i Òssul ha dit...

Interessant anàlisi, Manel. Un servidor, des del Vallès, en pensa això: http://ossul.blogspot.com/2009/02/llarga-vida-elpuntcat-sabadell.html. Salut.