divendres, 1 de maig del 2009

El pacient 0 de la grip nova

Aquesta setmana s'ha publicat el suposat pacient 0 de la grip nova o nova grip -fins ara referida com grip porcina-. Seria el primer pacient que ha contret aquesta malaltia a partir d'un porc. Em va sobtar veure arreu que es publicava la imatge del pacient, i el seu nom complet, quan es tracta d'un nen de 5 anys. És més, no veig quin interès tenia aquesta informació per als mitjans, si no es tracta d'intentar atreure lectors.

Aprofitant aquest apunt sobre la innecessària publicació de la identitat d'aquest nen, no em negareu que, mentre en l'àmbit sanitari s'actua amb prudència per no espantar ningú, els mitjans estan amplificant les pors a la potencial pandèmia de forma exagerada, o creant un alarmisme que hauria de contenir-se com més millor.

Creative Commons License + GNU FDL

3 comentaris:

i ha dit...

Tens tota la raó. L'alarmisme i la quantitat de medis que intervenen magnifiquen quelcom que va seguint un curs natural.
Qui si s'ha de preocupar, de cara a l'hivern, son els malalts de risc.
I a l'octubre hi haurà vacuna nova, una porca vacuna, caríssima, segur. Més si han trobat el pacient zero i el cep mutant.
Ara bé, estic trobant increïbles reaccions per part de països prou poderosos per ajudar i que prefereixen afonar més lo ja afonat poble mexicà.

fedepinet ha dit...

mentre es parla d'això no es parla de la crisi...alerta si, però alerta per que ens manipulen tot el que volen.

Anònim ha dit...

Sí Manel, com ven bé has dit, els mitjans estan amplificant les pors...
Em sembla que va ser fa poc d'una setmana, un amic meu va venir a la meva classe i em va dir (jo estava llegint un llibre, era el cambi d'hora):
- Núria, em sembla que aquí ens morirem tots, per esta grip porcina de Mèxic.

Mai l'havia vist tat assusstat al meu amic, i jo me'n vaig riure, perque encara no sabia de ven bé de que avava la cosa. Al final, em va preocupar la situació, però ara, estic més tranquil·la, jeje.