diumenge, 10 de maig del 2009

El Papa contra l'ús de la religió amb finalitats polítiques

En la seva visita a Jordània el Papa Benet XVI ha demanat que no s'utilitzi la religió amb finalitats polítiques, contraposant-ho al corrent d'opinió que situa les religions com focus dels conflictes i per això cal eliminar-les de la vida pública. Crec que el Papa té raó en la seva petició de no utilitzar políticament la religió. Ara bé, Espanya és un clar exemple de contradicció entre aquesta voluntat del pontífex i l'actitud de la cúpula de l'Església i del partit que s'apropia de la moral catòlica. Molts catòlics, molts cristians, voldríem que les actituds reclamant polítiques moralment compatibles amb el catolicisme, fossin actituds més moderades i menys invasores en la política. Això no vol dir que cadascú actuï de forma coherent amb les seves creences. Però, igual que el PP -freqüent amplificador de les tesis de la Conferència Episcopal- demana que les esquerres o els ecologistes no imposin una forma de veure les coses, ells no poden imposar la seva forma de veure-les. L'actitud contra Educació per a la Ciutadania, contra els matrimonis entre persones del mateix sexe, etc., són exemples de religió utilitzada políticament o no?

Creative Commons License + GNU FDL

2 comentaris:

Álvaro ha dit...

A casa, quan la 'substància' és poc aquosa, tirem primer el cous-cous per a que es torri/sofregeixi un poc (1 minut llarguet) i llavors tirem l'aigua. Així el cous-cous absorbeix gust.

Álvaro ha dit...

Je je, crec que vaig tenir un petit problema amb les pestanyes... Això anava per a l'entrada del cous-cous, com deus suposar.