dimecres, 20 de maig del 2009

No són hores...

Ja ens estem acostumant a veure l'eix de l'Ebre en obres. No és novetat ja. Sí que és curiós que després d'una primera fase de pedaços, els mateixos llocs apedaçats en alguns casos han estat asfaltats completament. Doble feina, o ja s'havia previst?

Sabent que l'eix de l'Ebre està en obres i en hores on hi ha prou trànsit, en sortir de la feina, si no em descuido, marxo cap a casa per l'Aldea. Ahir però, em vaig trobar amb senyals d'obres només entrar a l'autovia. Em vaig témer que si no teníem prou amb retencions entre Amposta i Tortosa -i al contrari-, ara s'afegien retencions anant per l'Aldea. Em va venir al cap la pregunta de qui era la persona il·luminada que coordinava tan bé les obres en les dues vies d'entrada a Tortosa pel sud. Per sort, sembla que eren treballs puntuals a la via.

Avui, abans de les 8 del matí, a l'eix de l'Ebre, a l'alçada del pont de la N-340 i després entrant a Tortosa, ja hi havia retencions. I fa una gràcia, en hora d'anada a la feina ja començar amb les retencions... La gent que hi treballa no té cap culpa, és una cosa que hem de tenir clara però, qui planifica potser s'ho hauria de fer mirar. No tenim tantes alternatives al territori per moure'ns com per estar patint durant molt temps retencions en elles per obres. Cal plantejar-se si els horaris de treball són els adequats. Fixe'm-nos en l'autopista. L'asfaltat de la via s'acostuma a fer a les nits, de forma que no es causen tants de problemes al trànsit.

Si aquesta no és una bona solució, també estaria bé plantejar-se per què s'aborden les obres en un tram tan llarg, des d'Amposta a Tortosa, i no es van fent de forma progressiva, començant des d'un extrem fins l'altre. Des d'on es planifiquen les obres? Utilitzen les vies en obres les persones que ho fan?

Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

Daniel Gil Solés ha dit...

Completament d'acord, Manel. Els treballs a l'Eix de l'Ebre es podrien fer perfectament de nit, i evitar així les molèsties per als treballadors. Jo mateix em desplaço de dilluns a dijous de Tortosa a Amposta (i de tornada), i quasi tots els dies em trobo retencions. Recordo que quan van asfaltar l'Av. de la Generalitat a Tortosa es va fer de nit.

Francament, no entenc res.