dimarts, 7 de juliol del 2009

Una consulta ciutadana amb poc ressò

Un dia em vaig trobar per casualitat amb l'anunci d'una consulta ciutadana a través del portal de participació ciutadana de la Ciutat Digital. Una consulta sobre aspectes de la nostra ciutat que no s'especificaven i dels quals no puc parlar perquè malauradament no hi vaig poder participar. Per participar calia un certificat digital o bé utilitzar un usuari i contrasenya. Ah, i Internet Explorer (suposo que per a la participació amb el certificat digital), cosa que sembla que no superaran les administracions públiques, per molta legislació de neutralitat tecnològica.

La consulta estava oberta entre el 5 i el 30 de juny. Vaig tenir-ne coneixement passada la primera meitat del mes. M'ha sobtat assabentar-me'n per casualitat i també que els mitjans no s'hagin fet ressò d'una consulta d'aquest tipus que, podria dir-se que és pionera al territori. M'he esperat uns dies a veure si hi havia algú que en parlava però, res de res. Tampoc ho esmenta el PSC en la seva valoració de la meitat de la legislatura, malgrat parlar de participació ciutadana quant al Mercat a la Plaça i la 1a Fira d'Entitats.

No entenc si és que ha hagut un problema de comunicació o si s'era conscient que no s'estava difonent la convocatòria de la consulta. Després no es podrà dir que la gent no participa en una iniciativa pionera com aquesta, perquè cal acompanyar-la d'una campanya informativa important i prèvia a la consulta, no damunt del termini d'aquesta. Veurem què passa amb els resultats.


Creative Commons License + GNU FDL

3 comentaris:

Gustau Moreno ha dit...

Jo també la vaig veure ahir, de casualitat. La consulta estava oberta del 5 al 30 de juny, però si entres a la notícia de portada veuràs que està penjada des del 18 de juny. De vegades sembla que aquestes coses s'organitzen perquè no participi ningú.

Anònim ha dit...

Manel, deu ser per què no vas per Amposta per què de cartells en havia un munt a les botigues i altres llocs. Sen va parlar a Amposta Ràdio a una entrevista i es va pasar una cunya de publicitat a tota hora (potser no l'escoltes) i està posat a la web de l'ajuntament http://www.amposta.cat/noticia.asp?id=458

que un tortosi se n'entere de casualitat, vale, pero a tu no tens escusa ...

Unknown ha dit...

La notícia al web de l'Ajuntament data del dia 18 de juny. I els cartells de la convocatòria els vaig veure pel poble en ple mes de juny. Una consulta així, que a més és la primera, hauria d'haver-se anunciat amb anterioritat, al maig o abril.

I tenint un portal de participació ciutadana i un web de referència com és el de l'Ajuntament, la informació a la xarxa ha arribat tard, molt tard.