dijous, 1 d’abril del 2010

Temps d'inauguracions

Amposta: Passeig del Canal Marítim
Passeig del Canal Marítim
Fa poc que es va inaugurar a Amposta la remodelació del carrer Verge del Pilar, que ja havia entrat en funcionament. Ahir es va inaugurar la remodelació del Passeig del Canal Marítim, el passeig del Canalet de la Ràpita, també ja en funcionament des de fa setmanes. Ell conseller Nadal ha inaugurat aquesta setmana la reforma de la carretera entre Xerta i Horta de Sant Joan.

Època d'eleccions, època d'inauguracions. Tothom, uns i altres, vol sortir a la foto, tallant la cinta. Al voltant de la cinta tot ple de VIPs. Comparant amb la dictadura, si cerquem imatges d'inauguracions i de visites oficials, la foto final no és gaire diferent. "Mireu si som bons que us hem fet això. Esteu-nos agraïts..."



Les inauguracions, per molt que el polític de torn digui que són necessàries i que no tenen cap intencionalitat electoralista, no deixen de ser eines per promocionar qui governa, per mostrar que hi ha activitat, quan això no hauria de ser necessari. Tothom vol sortir a la foto i dir que el seu partit és qui ha permès que aquella obra, aquell projecte, hagi tirat endavant. En el cas ampostí, l'Ajuntament promou, Madrid posa els diners. CiU i PSC volen capitalitzar l'èxit. El cas és que ni uns ni altres no atorguen èxit a l'altre.

A mi em queda una pregunta. De tota la cartera d'obres que pretenia CiU a la campanya electoral de les municipals del 2007, quantes hauria fet sense els diners del criticat Plan E -i que consti, un cop més, que em sembla un pedaç per disfressar l'efecte de la crisi-?

Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

ximo ha dit...

És cert, agrada inaugurar, però per altra part, algú recorda als que no els agrada les inauguracions, que també els hi ha?. És més, quant no si va, entren en joc les especulacions, sense anar molt lluny, Montilla no va ser-hi a la carretera d'Horta.