
És complicat parlar de tradicions i de patiment perquè, el sentiment de la tradició impedeix parlar serenament del patiment. Hauríem de tenir clar si l'animal pateix i, sense complexos, sabedors, dir si volem o no continuar amb les festes dels bous. Diuen que les lleis reflecteixen la voluntat de la societat, que reflecteixen allò que està majoritàriament acceptat dins d'uns límits legals i raonables. Per això, si els bous han de mantenir-se per voluntat popular, que es mantinguin però, que no es fugi d'estudi en el debat del patiment, no amb arguments insostenibles. Que surtin els experts i en parlin, que debatin i que aportin informació, dades que objectivin el tema.
A casa nostra es defensen els correbous. Hi ha qui defensa també els bous de plaça escudant-se en que si es prohibeixen els següents seran els nostres. Els polítics, si no volen perdre les eleccions han de mostrar-se els més toreros de tots, encara que en realitat pensin diferent. Si no, no es podria entendre la postura d'ICV o d'ERC en aquest aspecte. Seria servir en safata ajuntaments i Generalitat als contraris. Difícil tasca la del polític en un tema tan complex i subjecte a les estratègies electoralistes entre partits.

1 comentari:
Tal com dius, més val que diguin la veritat, que el bou pateix - i despres que la gent pensi si aixo es el que volen o no ....
... entenc el que dius, que sembla que la majoria de gent només votaria partits que recolsen els correbous, pero rendiment politic no treuran de casa meva. O sigui ja poden restar 2 vots!
Publica un comentari a l'entrada