Per començar, el paquet ofimàtic OpenOffice proporciona un conjunt d'eines que no han d'envejar res de les de Microsoft:
- Processador de textos
- Full de càlcul
- Editor de presentacions
- Editor d'equacions
- Eina de dibuix vectorial
- Base de dades (personal i que pot treballar amb altres bases de dades com Oracle o MySQL)
Aquestes eines, amb més punts a favor o en contra, tenen un nivell de maduresa suficient com perquè qualsevol usuari pugui utilitzar-les. Avui dia un processador de textos és un processador de textos, per molt que uns tinguin unes característiques particulars o altres. I el mateix amb fulls de càlcul i altres elements.
OpenOffice utilitza per defecte el format estàndard obert OpenDocument, cosa que evita que altres usuaris no puguin llegir els nostres documents si no compren un producte determinat. A més, es pot configurar perquè desi per defecte amb altres formats -per als amants de Word això és típic, desar per defecte en format doc-. I ja fa moltes versions que genera documents PDF, per facilitar l'intercanvi de documents entre usuaris.
OpenOffice és programari lliure i a més, multiplataforma. El podem utilitzar en Windows, Linux i Mac, sense problemes. I a més, com que és lliure el podem instal·lar, provar i desinstal·lar si no ens agrada, i en qualsevol sistema operatiu i llengua. A veure si ho podeu fer "legalment" amb la versió definitiva de Microsoft Office.
I no ho oblidem, des de fa temps OpenOffice està en català, sense necessitat de suplicar a cap multinacional que ens faci la traducció.
Microsoft Office és un bon producte, evidentment però, el seu cost i les seves característiques tècniques i legals fan que jo sempre recomani OpenOffice, sense cap dubte, tant a la llar com a la feina.
+ GNU FDL
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada