dijous, 17 d’agost del 2006

Concert de les bandes ampostines

Aquest dimecres s'ha celebrat el concert de les dues bandes ampostines a la plaça de l'Ajuntament. La Lira Ampostina -la Lira- i la Unió Filharmònica -la Filha-, presenten cada anys per festes majors, el seu millors concerts de tot l'any. No hi ha cap concert fàcil però, aquest fa que el nombre d'assajos que el precedeixi sigui elevat. Les obres que es preparen acostumen a tenir un nivell considerable de dificultat. I des de fa uns anys tenim l'oportunitat d'escoltar música que se'n surt de la línia tradicional, amb autors actuals. Costa, de vegades seguir aquest tipus d'obres però, almenys tècnicament són força completes.

El concert té una cerimònia que s'inicia amb l'arribada de les bandes. Primer entra a la plaça de l'Ajuntament la banda que toca la primera part del concert. Aquest any era la Lira, la que ha tocat durant la primera part de les festes pels carrers de la ciutat. L'entrada es fa tocant un pas-doble, que acostuma a ser un pas-doble triat especialment per a l'ocasió.



Després entra la segona banda, aquest any la Filha, mentres dóna temps que els músics que han d'iniciar el concert prenguin posicions.



I després, el concert de l'any. En acabar uns opinaran que ha tocat millor una o altra banda. Els que han iniciat el concert, a gaudir del que queda de festes. Els que l'han tancat, a amenitzar amb la seva música els dies que queden. I un descanset fins els assajos per a la propera actuació.