dilluns, 21 d’agost del 2006

El Prat, un problema polític

Els polítics catalans han tingut en el tema de la protesta dels treballadors a l'aeroport del Prat, un motiu per fer-se veure i començar a fer punts de cara a les eleccions. Uns no recorden que fa no res que van aprovar l'Estatut i que ara reclamen una cosa que aleshores no van voler, la gestió de l'aeroport. Altres, com si no haguessin governat fins fa ben poc, treuen la munició amagada per carregar contra el govern. Eleccions, que vénen les eleccions, i ja les estem patint.

Els polítics s'ho haurien de fer mirar. L'aeroport de Barcelona preocupa realment pel malestar causat a les persones que havien de viatjar aquell dia de vaga? O preocupa per altres motius i s'ha vist una oportunitat ara d'utilitzar l'excusa del perjudici als viatgers per aconseguir els objectius reals? Perquè si la consciència polítics és tanta, si la preocupació pel benestar dels ciutadans és tanta, haurien d'explicar per què quan les vagues de Renfe es convocaven en divendres, diumenges, vespres de festius i festius, no posaven el crit al cel pel perjudici causat. Potser no és tan impactant com el de tants i tants de viatgers d'avió però, els treballadors de Renfe ens han arribat a obsequiar amb llargues èpoques de vagues, amb serveis mínims impuntuals, amb trens sobreeixint de gent, triant les dates adequades per emprenyar, i poca preocupació hem vist d'aquests polítics tan conscienciats avui dia. Potser ja n'hi ha prou de tant de teatre.

2 comentaris:

Gustau Moreno ha dit...

El problema és que amb tota la polèmica s'ha amagat el veritable problema de fons: la situació laboral de milers de persones que treballen a l'aeroport. He viscut quatre anys a El Prat de Llobregat i tinc alguns amics que treballen a l'aeroport, i no saben què passarà a partir d'ara. Veuen que Iberia els ha venut, i que ara ningú els protegeix. Una amiga em comentava l'altre dia que un sindicat minoritari del personal de terra va fer una roda de premsa de tres hores explicant la situació, i que després no van sortir en cap mitjà de comunicació. Els polítics han distorsinat el debat sobre l'aeroport, i el més greu és que els mitjans només s'han centrat en l'anècdota, és a dir, les conseqüència de la vaga i la gent que no va poder agafar el seu vol.

maneldelavega ha dit...

En aquesta qüestió la distorsió política és total, com diu Gustau és un problema laboral i no precisament de la gestió a través de les competències de les institucions, lògicament la demagògia de l?oposició és evident i el problema de fons està desvirtuat pel context polític.