dilluns, 21 d’agost del 2006

Què canviaria de les Festes?

Acaben les Festes Majors i, potser caldria fer una anàlisi sobre com han anat i com es poden millorar. Jo he anat a relativament pocs actes aquestes festes. Tot i això, crec que alguna cosa sí que puc opinar.

No cal ni dir que els bous són l'estrella de les festes i que, potser en fem un gra massa. Les festes durant la setmana, han tingut els matins pràcticament buits d'actes. És clar que entre setmana, els dies laborables, potser l'afluència de gent seria baixa. Però, són festes igualment i crec que cal fer actes matí i tarda.
Musicalment, el concert de les bandes a la plaça de l'Ajuntament, fa anys que té un problema. El públic és nombrós però l'escenari queda situat en un costat de la plaça, no al mig, per tal que la música arribi millor al públic. No se sent igual des d'enfront mateix de l'escenari que des d'un dels extrems de la plaça. Es perdria la imatge tradicional de l'escenari amb els músics ocupant tota la façana de l'Ajuntament però, es guanyaria en qualitat per a l'audició de la música.

El ball... No sé quanta gent hi ha anat. Jo només vaig anar a veure els vestits de paper. Penso que caldria pensar en un model semblant al d'altres poblacions. Entrar al ball no hauria de ser pagant, sinó que hauria de ser gratuït. Una altra cosa és si es vol tenir una taula, cosa que es podria fer pagar. Però, l'entrada crec que hauria de ser gratuïta, cosa que potenciaria l'assistència i que, igualment segurament faria que la gent consumís a la barra del recinte. Quant a la barra, seria interessant fer que les entitats de la ciutat poguessin gestionar-la, de forma semblant a Masdenverge, una nit cadascuna -per sorteig, doncs no hi ha prou dies-. I les actuacions, sense desmerèixer les d'aquest any, potser podrien ser més actuals (Lax'n'Busto agrada però, no és un grup que ara mateix estigui al capdavant de la música que s'escolta). Preferiria més risc, com quan fa quasi 20 anys venien actuacions de referència a les Terres de l'Ebre, o com va fer fa 2 anys l'Ajuntament de Tortosa amb Alejandro Sanz (va fallar, cal reconèixer-ho). O cercar la col·laboració amb emissores, com els 40 Principals, com passa amb Tortosa, per tal de muntar nits de festa amb grups del moment.

Vist el bon ambient i la diversió de les andròmines, potser caldria potenciar les activitats en equips o penyes, estenent-les a altres àmbits, no només emmarcades al riu. Gimcanes, concursos de penyes, etc.


Potser se m'acudeixin més coses. De moment aquestes són les primeres.