dijous, 31 d’agost del 2006

Google Reader


Des d'avui el meu bloc té una agregació d'entrades d'altres blocs. Si mireu a la barra vertical de la dreta, veureu que hi ha un requadre gris que té per títol Per l'Ebre... Es tracta d'un requadre que conté una agregació, un poti-poti d'entrades de diferents blocs ebrencs que tenen canal RSS o ATOM. Aquests canals serveixen per poder compartir continguts entre diferents webs i aprofitar-los com continguts propis les webs que els agafen (se'n diu sindicació de continguts). La majoria de sistemes de creació de webs dinàmics incorporen canals per sindicar els continguts, en format RSS, XML o ambdós. Google ofereix una eina web per llegir les entrades de diferents blocs o webs on l'usuari se subscriu. Però, també es pot aprofitar per posar aquesta llista al web propi amb un tros de codi Javascript que et donen. L'eina en qüestió és Google Reader.

No cal dir que si teniu l'oportunitat d'utilitzar una eina de gestió de continguts que sigui programari lliure us la recomano abans que una de no lliure. Però, les eines de Google també les recomano, per ser senzilles i útils. No inventen res de nou però, posen les coses a l'abast de tothom i, molt important, s'encarreguen de donar-ho a conèixer.

Per cert, que aquesta agregació de blocs l'he posat perquè l'he vist en un bloc que he descobert avui: Tres és companyia. Es tracta del bloc creat per l'ampostí Artur Tallada, relacionat amb el món de la informàtica i de l'educació, i un lector de Tolkien pel que he llegit.