dilluns, 7 d’agost del 2006

L'autopista C-12


L'Eix de l'Ebre, la carretera C-12, és una de les carreteres més importants de les Terres de l'Ebre. Per ella es pot arribar fins Lleida. I per ella circulen cada dia gran quantitat de vehicles que es desplacen per feina o per motius de salut, entre altres. És però, una carretera on no es pot circular a gran velocitat. A 90 km/h en uns llocs, a 100 km/h en altres, més al nord. En canvi, és estrany el dia que no t'avança algú a qui perds de vista en pocs segons.
Els darrers dos dies aquesta experiència de ser avançat per un vehicle a bastanta més velocitat que la permesa, l'he tingut uns quants cop. Però, a més, s'ha combinat amb la situació de veure com venien altres vehicles en sentit contrari, a poca distància. Avançaments perillosos que ahir es poden
experimentar repetits en pocs minuts, i que de vegades es combinen amb el fet de passar per un llocs amb línia contínua. Tot plegat és preocupant. Aquests individus, aquests cretins, no pensen en el mal que poden fer als altres usuaris de la via. Només pensen en ells -si es pot dir que això sigui pensar en un mateix-. Ja anava sent hora que se sentís que es controlarien les carreteres secundàries. La que porta a Ulldecona també és un cas com un cabàs.