dijous, 31 d’agost del 2006

Dia del bloc 2006


3108 This!Avui és el Dia del bloc 2006. És una celebració que se celebra per segon any, avui 31 d'agost. Es pot trobar més informació a la pàgina del BlogDay 2006. Es proposa, per al dia d'avui, comentar 5 nous blocs i enllaçar-los per donar-los a conèixer a la resta de visitants del bloc, informar els blocaires que els has recomanat al teu bloc, i posar un etiqueta de Technorati al bloc. Jo no seguiré aquestes instruccions tal com es recomanen. Prefereixo comentar quins són els blocs que consulto més freqüentment, almenys darrerament.

En primer lloc, LA MARFANTA. Aquest bloc, del periodista Gustau Moreno, és un lloc on trobar informació al dia de les Terres de l'Ebre i opinions de l'autor. Tenir informació però, també el factor de l'opinió personal li dóna un atractiu que no tenen els mitjans de comunicació.

En segon lloc, el bloc d'At Turtusi al Maghrib, el bloc d'un tortosí que està vivint al Marroc i que explica coses de la terra veïna. Podeu llegir històries sobre la vida quotidiana allí, comparacions amb la nostra cultura, etc. No us perdeu l'entrada actual, sobre els problemes multiculturals, una història de metges, o una entrada sobre els frimeurs.

En tercer, el bloc de Josep Torta, un ampostí que escriu sobre la ciutat i territori, sobre curiositats, i sobre tecnologia. A més fa unes fotos impressionants.

En quart lloc, un planeta de blocs, el Planeta Softcatalà. Es tracta d'un lloc que és una agregació dels blocs de membres de Softcatalà. S'hi poden trobar continguts de programari lliure, de tecnologia en general o d'altres temes.

En cinquè, un bloc que vaig descobrir fa poc, El cadafal. L'escriu Dani, de Vilafranca del Cid, cosa que em va cridar l'atenció, donc és un poble relativament proper a Fortanete, poble de mon pare.

Evidentment aquests no són els únics blocs que visito i, potser en un altre moment hauria posat a la llista altres blocs, i en un altre ordre. Al bloc teniu una llista d'enllaços més àmplia que espero que us serveixi per descobrir una mica més de la blocosfera que visito.


1 comentari:

Daniel Monfort ha dit...

Gràcies pel comentari. Llàstima que he descobert el dia del bloc tard.